Ajándék

2020. január 29. 09:42

A Fidesznek egyszerű, lebutított és végtelenszer ismételt üzenetekre van szüksége most is.

2020. január 29. 09:42
Markotay Csaba
Népszava

„Pedig Orbán Viktor már kezdett újabb szellemeket kiengedni a palackból, amikor a gyöngyöspatai romák »munka nélkül felvett milliós kártérítése« és a börtönökbe zárt emberek sorozatos perei ellen hangolt, hogy a bíróságokkal szembeni fideszes kirohanásokról ne is beszéljünk. Igaz, ezekkel az a baj, hogy a szélesebb közvélemény számára kevéssé érthetők, nehezen fogyaszthatók, márpedig a Fidesznek egyszerű, lebutított és végtelenszer ismételt üzenetekre van szüksége. Amilyen a rezsiharc volt, amivel le is tudták a 2014-es kampányt, és választást nyertek vele; 2018 előtt pedig a migrációs téma segített be. Azóta viszont valahogy nem állt össze az igazi történet. Olyannyira, hogy a legutóbbi időkben a sorosozást már a romákkal is próbálták összehozni, de mindenki érezte, hogy ennél több kell.

Erre jött a hír, hogy »egy mintegy 60 fős migránscsoport január 28-án 5 óra 30 perc körül a Röszke Közúti Határátkelőhelyen megpróbált jogellenesen az ország területére bejutni«. Minden megvan. Röszkei régi közúti átkelő (ahol 2015 szeptemberében összecsaptak a bejutni akarók és a rendőrök), tömeg (60 ember azért már valami), migránsok és erőszakos fellépés. Sőt, a biztonsági őr figyelmeztető lövései. Soron kívül összehívták a migrációs munkacsoportot, amelynek fényét Orbán jelenléte emelte. 
Elvégre »áttörési kísérlet« volt, vagy mi. Ez pedig valódi ajándék a Fidesznek. A régi-új ellenség kikövezi az utat 2022-re.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2020. január 30. 10:05
Korunk népvándorlása délről észak felé fokozódni fog, csak most van egy kis szünet benne. Ezt csak olyan emberek értik meg, akik ismerik a klímaváltozás kegyetlen felgyorsulását.
pemete jakab
2020. január 30. 09:35
"A Fidesznek egyszerű, lebutított és végtelenszer ismételt üzenetekre van szüksége most is." Két rendőr és két fideszes találkozik. Mi ez? IQ-egyenlőség.
pemete jakab
2020. január 30. 09:18
"A Fidesznek egyszerű, lebutított és végtelenszer ismételt üzenetekre van szüksége most is." A Fidesz az egyszerű emberek pártja. Egy fideszesnek a vegetatív életmód a teljesség: eszik, alszik, ürít. Itt a Mandineren is, főleg az utóbbit....
pemete jakab
2020. január 30. 09:14
"A Fidesznek egyszerű, lebutított és végtelenszer ismételt üzenetekre van szüksége most is." Minden választó fideszesnek születik. De egy részük továbbtanul. (Persze, ők sem viszik túlzásba.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!