A jogállamnak keményen és gyorsan kell reagálnia

2020. január 05. 11:19

Teljes joggal ítéli el és üldözi a politika a szélsőjobboldali szcénát, de a baloldali erőszakszervezetekkel szemben részben még mindig túl elnéző.

2020. január 05. 11:19
Friedrich Merz
Welt am Sonntag

„Ebben az úgynevezett »alternatív« városrészben rendszeresen történnek súlyos bűncselekmnények. Az utóbbi hónapokban gyakoriak voltak az ingatlanos cégek, építkezések, járművek és vasúti berendezések elleni gyújtogatásos támadások. Az erőszakos szélsőbaloldaliak számát, akikhez ezek a cselekmények köthetők, 250-re becsülik, sokan közülük Connewitzben is laknak. 

Berlinben és Hamburgban is vannak olyan házak, negyedek, ahol ennek a szcénának a szereplői élnek. A jó két évvel ezelőtti hamburgi G20-csúcs alatti utcai harcok képei bejárták az egész világot. Berlinben minden évben több száz autót gyújtanak fel, a tetteseket pedig elsősorban a Rigaer Straße-i balos szécánhoz lehet közni. Ott, csakúgy, mint a hamburgi Schanzenviertelben, a politika évek óta tolerálja, hogy jogszerűtlenül foglaljanak el házakat, ahol újra meg újra előkészítik a súlyos bűncselekményeket. A tettesek részben név szerint is ismertek. 

Teljes joggal ítéli el és üldözi a politika a szélsőjobboldali szcénát, de a baloldali erőszakszervezetekkel szemben részben még mindig túl elnéző. Vagy elképzelhető, hogy a jobbos épületfoglalók ugyanilyen megértésre számíthatnak a politika részéről? Vajon jobboldali épületfoglalásoknál is a lakásínség elleni vészmegoldásokról beszélnének egyes médiumok? 

Ha komolyan gondoljuk a jogállamiság védelmét a mindenfajta erőszakkal szemben, ha az államnak, és csak és kizárólag az államnak van erőszakmonopóliuma jog kikényszerítésére, akkor ezeknek a cselekményeknek, amikről néhány napja ismét hallani a médiában, nagyon súlyos következményeket kell maguk után vonniuk. És ha a baloldal egyik képviselője azt mondja a szász tartományi gyűlésben, hogy »egyenjogú társadalom csak rendőrség nélkül létezhet«, akkor az is világos, hogy a gyújtogatók nem csak szilveszterkor gyújtogattak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztd
2020. január 06. 10:41
Valójában nagyon is megvan a következmény, mert a baloldali erőszaknál a rendőrség a hibás.
catalina9
2020. január 05. 14:09
"Az osztályharc lényegét máig legpontosabban Feliksz Dzserzsinszkij, a KGB elődjének számító CSEKA vezetője fogalmazta meg a legpontosabban. Mi nem akarunk vélt vagy valós bűncselekmények után nyomozni. Minket nem érdekel, hogy a vádlott elkövette-e a terhére rótt bűntényt vagy sem. Minket csak az érdekel, hogy a vádlott melyik társadalmi osztályhoz tartozik. Ez dönti el, hogy az illető bűnös-e vagy sem." hát aztán mivel balosok, nem bűnösök, amolyan jesuisártatlanok...
ElBundi
2020. január 05. 13:42
Unser Rechtsstaat muss härter und schneller reagieren... Átugrottam az eredeti cikkre, de maga a "Titel" elég volt. Jogállamról beszél az ember, ahol a német állampolgárok jogai a betelepített csendes megszállókéhoz viszonyítva a bányászbéka ánuszánál vannak. Nemi eröszak, gyilkosság és rablások sorozata van napirenden az inváziónak köszönhetöen. Próbáljon meg egy német polgár egy 20 éves suhancot, csak lefogni tette elkövetése után, már bekerül a náci szektorba! Hányadék vagy Friggyes!
patópál
2020. január 05. 13:31
Merznek igaza van, a német állam a bal szemére rosszul lát, holott egy jogállamban a törvények mindenkire vonatkoznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!