A győri lecke

2020. január 27. 11:45

A Fidesz győzelmében biztos szerepe volt annak is, az ellenzéknek jól láthatóan nem volt átütő jelöltje, a második választásra sem.

2020. január 27. 11:45
Bauer Tamás
Facebook

„Szoros eredmény várható – nyilatkozta a választás délutánján az ügyeletes politológus. Azután a fideszes jelölt fölényesen legyőzte az ellenzéki összefogás jelöltjét. Pollreisz Balázs kevesebbet kapott, mint októberben Glázer Tímea. Októberben másfél százalékkal nyert a Fidesz, most tizenhét százalékkal.

A jelek szerint Győrben ma is biztos többsége van a Fidesznek, és ezt a Borkai-ügy sem ingatta meg. Ugyanúgy, mint Debrecenben, Kecskeméten, Székesfehérváron. Nemcsak a kistelepüléseken nagy tehát a Fidesz főlénye, de a nagyvárosok mintegy felében is. Olyan városokban tehát, ahol az emberek nemcsak a fideszes médiából tájékozódnak, ahol van egyetem, ahol adottak az ellenzéki politizálás infrastrukturális feltételei.

Biztosan szerepe volt ebben, hogy néhány, baloldalinak számító helyi politikus az utolsó napokban látványosan a fideszes jelölt mögé állt. Azután annak is, hogy az ellenzéknek jól láthatóan nem volt átütő jelöltje: Glázer Tímea sem volt az, és a későn megtalált Pollreisz Balázs sem volt az, bármilyen derekasan küzdött is a kampányban. A lényeg azonban valószínűleg nem ez, hanem az, hogy Győrben a többség még mindig a Fideszben bízik, nem lát vele szemben alternatívát. Márpedig addig nem lehet országosan legyőzni a Fideszt, amíg oda el nem jutunk, hogy az emberek jelentős többsége elforduljon a Fidesztől, viszolyogjon tőle, megvesse a Fidesz vezető politikusait. A győri példa arra figyelmeztet, hogy ettől továbbra is sokkal messzebb vagyunk, mint ahogy azt – nyilatkozataikból ítélve – számos ellenzéki politikus gondolja.

Van tehát min fejet törni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. január 28. 11:18
A GYŐRI LECKE És mi van feladva, csak nem körömlehúzás?
Krupp Skya
2020. január 28. 11:18
A GYŐRI LECKE És mi van feladva, csak nem körömlehúzás.
syphax
2020. január 28. 10:03
Az itt leirt dolgok nagy részét(!!!), HA NEM IS MINDENT ez a BAUEJ FASZ ZSIDÓ ha nem kis "helyesen", de VALÓSÁGHŰEN LÁTJA. Még szerencsénk, hogy az ellenzéken belül is őt olyannyra sokan útálják, hogy oda sem figyelnek arra, amit mond....Nem lenne jó nekünk, ha meghallgatnák-megfontolnák a szavait-gondolatait!
Európai téridő
2020. január 28. 08:38
Miért nem volt az ellenzéknek karakteres jelöltje? Mert Győr egy nagy multú magyar polgárváros (nem cívis!). A négy évtizednyi "kvázi-szocialista város" státusát pedig mára egy jóval korszerűbbre cserélte fel és ebben Borkainak és pártjának is volt némi szerepe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!