A görögdinnye

2020. január 14. 19:50

Szanyi mozgalma egy nyílt, felvágott, büszke dinnye lesz.

2020. január 14. 19:50
Nagy B. Ödön
Magyar Praetor

„Az IGEN mozgalmat talán még nem mindenki ismeri, ez azonban rövidesen meg fog változni, ha alapítója, Szanyi Tibor továbbra is a napokban tapasztalt lelkesedéssel turnézza majd be a magyar sajtót. Ráadásul Szanyi megdönthetetlen igazságokat mond ki – például, hogy a Magyar Szocialista Párton már a feloszlatás sem segítene. Ezt az állítását minden statisztika alátámasztja, nagyon ritkák, szinte kivételesek azok az esetek, amikor a feloszlatás segít egy párton. Az MSZP viszont abban a különleges helyzetben van, hogy bár feloszlásával önmagán nem segítene, az országon viszont minden bizonnyal, reménykedjünk tehát, hogy erre a közeljövőben sor kerül majd.

Az IGEN mozgalom kívül zöld lesz, belül vörös, akár a görögdinnye. Annyiban fog különbözni a többi hasonló európai görögdinnye-társaságtól, hogy míg azok a zöld héj mögött többé-kevésbé rejtve igyekeznek tartani a kissé piroskás belsőt, addig Szanyi mozgalma egy nyílt, felvágott, büszke dinnye lesz, ami zöld héja alatt nem szégyelli a finom vörös gyümölcshúst. »A görögdinnye zöld héja egyébként szerves egységet képez a vörös belsővel együtt. Mindkettő feltételezi a másikat. Nota bene, magok is vannak benne, azaz szaporodni képes« – mondta ki Szanyi a jelenlegi állapotokra feltétlenül alkalmazható sajnálatos, de nagy igazságot a Mandinernek.

A két nagy mozgalom tehát megállapodott ebben a szellemiségben, mely szellemiség bizonyságaként egy görögdinnye-metszetet is magukkal vittek az ünnepélyes eseményre. Együttműködésük és görögdinnye szellemük végre igazi változást hozhat majd a magyar és az európai politikába.

Vagy nem.

Ha mégsem, akkor bocsánat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rantarcrough
2020. január 17. 12:39
M︆︆o︆︆︆o︆︆︆X︆︆i︆︆︆︆︆.︆︆n︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
argreened
2020. január 16. 01:27
M︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆︆X︆i︆︆︆︆.︆n︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
protoutmie
2020. január 15. 19:24
M︆o︆︆o︆︆X︆i︆︆︆︆︆.︆n︆︆︆︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
seculo
2020. január 15. 16:35
M︆︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆︆X︆︆︆i︆︆.︆︆n︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!