A genderterror korszaka

2020. január 03. 08:57

Ez a jogi szörnyszülött egyezmény különválasztja a biológiai és a társadalmi nem fogalmát.

2020. január 03. 08:57
Petrin László
Magyar Hírlap

„Az Európa Tanács nők elleni erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szóló egyezményét, az úgynevezett isztambuli egyezményt 2011-ben fogadták el, az unió pedig 2017 júniusában írta alá. Az egyezményt ratifikáló államoknak átfogó, jogilag kötelező érvényű normákat kell követniük a nemen alapuló erőszak megelőzésére, az áldozatok védelmére és az elkövetők megbüntetésére. Hiszem, hogy velem együtt minden épeszű ember fontosnak tartja nemzeti és nemzetközi szinten is fellépni az erőszakkal szemben, irányuljon az bárki ellen. Hazánk már idáig is határozottan fellépett a nők és a gyermekek elleni erőszakkal szemben, többek között jogalkotási intézkedésekkel, továbbá prevencióval, illetve az áldozatokat segítő ellátórendszer fejlesztésével, a kapcsolati kultúra javításával, a családi életre neveléssel, szakemberek képzésével. Ebben az egyezményben azonban a trójai falóként elrejtett genderdogmák társadalmi veszélyekkel fenyegetnek, összeegyeztethetetlenek a magyar alaptörvénnyel, lerombolják a társadalmat, a jogrendszert. Az unió már évtizedek óta erőlteti a genderideológia társadalomátalakító folyamatait, egyrészt olyan kezdeményezésekkel, hogy a tagállamok hivatalosan, a törvények szintjén fogadják el ezt az ideológiát és a gyermekek gendernevelését. Másrészt ha nem lehetséges frontálisan kötelező erejű jogszabályokba csomagolni a genderdogmákat, akkor elrejtik egy nemzetközi egyezményben.

Már maga az egyezmény elfogadásának körülménye is jogilag botrányosnak mondható. Ugyanis az isztambuli egyezmény az Európa Tanács egyetlen olyan egyezménye, amelynek elfogadásáról nem szavazott a Miniszteri Bizottság, pedig ez az érvényesség elmaradhatatlan kelléke. Törökország elnöksége a Miniszteri Bizottság élén a végéhez közeledett. Szerették volna az ő elnökségük alatt elfogadtatni az egyezményt, mivel ez azt a politikai üzenetet hordozta magában, hogy Törökország is elkötelezett a női egyenjogúság mellett, ami pozitívan befolyásolhatja az uniós csatlakozásuk ügyét. Ezért történhetett meg az a csúfság, hogy most olyan egyezményt akarnak ráerőltetni az uniós tagállamokra, amelynek elfogadása súlyos eljárásjogi hibát tartalmaz, és ez példátlan.

Azonban nem ez a legnagyobb gond az egyezménnyel kapcsolatban. Az egyezmény genderfogalma szerint a (biológiai) „nem” szociális konstrukció, amely változó lehet, és amely lényegében független a biológiai valóságtól. Ez a jogi szörnyszülött egyezmény különválasztja a biológiai és a társadalmi nem fogalmát, ezzel azt sugallva, hogy két teljesen különböző, egymástól független dologról van szó. Mindez azonban ellentétes a magyar alaptörvénnyel, mivel az a házasságot nő és férfi önkéntes kapcsolataként értelmezi, ám a nemi határok elmosásával mindez értelmezhetetlenné válna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. január 03. 17:57
Nem kötelező EU tagnak lenni. Az EU ilyen. És még ilyenebb lesz. Megszoksz vagy megszöksz ez a két lehetőség van.
olajfa1
2020. január 03. 13:04
A "genderesek" elfeledkeznek arról a BIOLÓGIAI TÉNYRŐL! hogy hogyan módosítják a pl XX kromoszómát XY-ra!... Mondjuk... nem csodálom hogy ezt jó alaposan elhallgatják, mert ez az amit SEHOGYAN SEM TUDNAK MEGMAGYARÁZNI! Bárhova bármit is operáltatnak vagy "hormonkezelnek" AZ MIND A MEGLÉVŐ TERMÉSZETES KROMOSZÓMÁK ELLENI ALJAS CSELEKEDET! NO ÉS EMBERISÉG ELLENES CSELKEDET IS EGYBEN!
Sörgyári megálló
2020. január 03. 11:58
Egy olyan világban, ahol már a pápa is veri a nőket - Allah növessze hosszúra a szakállát -, nehezen lehet mit tenni az erőszak ellen. Ebből is látszik, hogy az effajta egyezmények valójában nem valamiért, hanem a szabadság ellen vannak.
egyvilág
2020. január 03. 11:44
A gendertémát, mint annyi mindent hajlamosak túlragozni - viszont azt is el kell ismerni, hogy egy bizonyos pontig van értelme beszélni róla. A következő írás idáig próbál elmenni a témában: http://egyvilag.hu/temakep/050.shtml
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!