A budapestiek kérik vissza a pénzüket

2020. január 07. 19:50

Mi ahhoz ragaszkodunk, hogy azt a pénzt, amit a budapestiek a tiszta városukra költenek, azt az állam ne költhesse el másra.

2020. január 07. 19:50
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Mondtam én, hogy mozgalmas év lesz az idei. És akkor még nem is volt a birtokomban az a levél, amelyben az állami Kukaholding vezérigazgatója felülírja magát a miniszterelnököt. A Kukaholding a miniszterelnököt, szép, nem?

Azt már november elején, a kormányülésen is felvetettem a kormány tagjainak és a kormányfőnek, hogy botrányosnak gondolom a hulladékgazdálkodás finanszírozását a Kukaholding – hivatalos nevén: Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelési Zrt. – miatt. De az már mégiscsak tűrhetetlen, hogy ennek a cégnek a vezetője önhatalmúlag (?) kijelenti, hogy az Orbán Viktor által többször megerősített főváros-kormány megállapodás szerinte nem érvényes, ezért nem fizeti a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt-nek (FKF), vagyis Budapestnek, még pontosabban: a budapestieknek járó összeget.

Ez azt jelentheti, hogy egy állami cég egyszerűen elvonja a budapestiek befizetésének jelentős részét. Amit egy budapesti azért fizet, hogy tiszta legyen a környezete, a városa, azt az állami vállalat elkölti másra. Ezzel érdemben veszélyezteti az FKF működését, a hulladékszállítás biztonságát. Márpedig az FKF-et nem gyengíteni, hanem fejleszteni akarjuk, mert ez kell a tisztább Budapesthez, a szelektív hulladékgyűjtés terjesztéséhez, de még a klímavédelem egyes területeihez is. Ezt a célunkat egy rossz és igazságtalan szabályozás és egy rosszul működő állami cég meg nem akadályozhatja.

Mi ahhoz ragaszkodunk, hogy azt a pénzt, amit a budapestiek a tiszta városukra költenek, azt az állam ne költhesse el másra. A budapestiek kérik vissza a pénzüket. Meg fogunk ezért küzdeni. Első lépésként holnap a kormánytól kérek választ arra, hogy a miniszterelnök adott szavát, vagy a Kukaholding vezérigazgatójának levelét tekintsük-e kiindulópontnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 261 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. január 10. 18:10
„Mondtam én, hogy mozgalmas év lesz az idei." hát Karácsony elvtárs, ne mozgalmas legyen, hanem eredményes...
syphax
2020. január 09. 09:44
"..A budapestiek kérik vissza a pénzüket." ADD VISSZA NEKIK BAZZDMEG, MER' TE LOPTAD EL!!!
akiaki
2020. január 08. 18:14
hajjré geri, én és kérem a pízemet visza, mikó mennyek bé érte?
toef36
2020. január 08. 16:04
Csak így tovább, 2022-ben jön a 4. kétharmad...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!