Ti beszéltek keresztény szellemről?

2019. december 29. 11:26

Valójában el akarjátok pusztítani a kereszténységet, és csakis egy legyűrt, magatehetetlen tömeg vallásaként lennétek képesek kiegyezni vele.

2019. december 29. 11:26
Szentesi Zöldi László
Origo.hu/888

„Ha a keresztény erkölcs maradványai eltűnnek, ha a keresztény örökség elvész, akkor Európa és a nyugati világ is megszűnik. Sokat dolgoztatok érte, hogy a politikai ideológiákkal és az emberi jogi maszlaggal váltsátok fel a kereszténységet, de a rossz hír, hogy egyre többen látunk át a szitán, és akkor is megvédelmezzük a kereszténységet, ha történetesen másképp hiszünk vagy éppenséggel nem hiszünk benne.

Mindenesetre többet ne oktassatok ki senkit közülünk kereszténységből, pont ti, akik mindennemű emberi közösség szégyenei, koloncai és bűnös felforgatói vagytok. Nektek egyszerűen nincs jogotok a kereszténységet senki fejére ráolvasni, hiszen nem a kereszténység normái szerint éltek. Valójában el akarjátok pusztítani a kereszténységet, és csakis egy legyűrt, magatehetetlen tömeg vallásaként lennétek képesek kiegyezni vele.

Ami persze – valószínűleg – soha nem következik be. Ráadásul lelketlen önzésetek miatt közelebb a vég a liberalizmus nevű politikai ideológia számára, mint hogy elharangozzanak a kereszténység felett. Nem kincstári optimizmus mondatja ezt velem, egyszerűen figyelni kell a változásokat.

S hogy e sorok írója élő hit alapján vagy hagyománytiszteletből védi-e a kereszténységet, lényegtelen.

Semmi közötök hozzá. Hiszen a vallás magánügy, nem ti tanítottátok?

Van nektek olyan sok szép, kedves, életvitelszerű foglalatosságotok, törődjetek azokkal, a magánügyünket pedig, hogy jobboldali szavazóként miben hiszünk, miben nem, szíveskedjetek meghagyni nekünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 226 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2019. december 31. 14:20
Ez tényleg érdekes dolog volt Karácsonykor: Az ATV-n mutatták a hosszú sorokat, akik meleg ételért, egyéb adományokért álltak sorban, és a riporter feltette a kérdést, hogy hogyan lehetséges ez a rengeteg szegény ember egy keresztény kormány regnálása alatt. 1. A kereszténység soha nem ígért földi paradicsomot. Ezt a komcsik tették minden alap nélkül. 2. Azért van ilyen sok ételosztás, meg rengeteg sorban álló ember, mert gondolnak rájuk a honfitársaik. Ha nem volna miért, nem állnának sorba. 3. Hiába keresztény irányultságú a kormány, ha bőven van az országban vadkapitalista pénzközpontú harácsoló és kereszténygyűlölő. 4. Csak meg kell nézni, hogy az EU-ban mennyi pénzt és energiát fektetnek abba, hogy a jövevényeket ellássák, és mégis tele vannak a nyugati városok is kéregetőkkel, elesettekkel, magányosokkal valamint harácsolással és önzéssel. 5. Az ATV-n is nagyon sok keresztény műsor volt, csak így tovább. Elgondolkodtató, de örvendetes fejlemény. Kezdenek magukba is nézni, nem csak máson számon kérni.
syphax
2019. december 30. 22:08
"Attól félek hogy Huth "úréknak" fogalma sincs arról hogy hogyan kéne megmenteni a Csurka-Dörner Színházat" LEHET HOGY IGY ÁLL A DOLOG. Viszont "ERRE" ÉN azt gondolom: HA ŐK NEM TUDJÁK, AKKOR MÁS SEM TUDNÁ--MERT NEM KÖNNYŰ AZ "ÜGY". ÉS EBBEN MAJDNEM 100%-IG BIZTOS VAGYOK.
Akitlosz
2019. december 30. 17:40
Kinek ugat?
galancza
2019. december 30. 15:07
Zöldi úr kérlek alássan!Ha nem mentitek meg a Csurka-Dörner Színházat akkor ócska sz.rkupacok vagytok! "Azt hiszem hogy túl késő már,hogy valaha is megértsük egymást..." Remélem nincs még késő! Van 2 és fél év hogy észhez térjetek! Hallgasd végig és gondolkozz el a Beatrice: Túl késő már című dalán.....!!! És mond meg a Bayer "úr"-nak?Huth "úr"-nak és a többi "úr"-nak is......!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!