Nyilvános vitára hívjuk Rácz Zsófia leendő ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárt!

2019. december 06. 17:34

Ön szerint milyen kilátásai vannak egy fiatal pályakezdő munkavállalónak a lakhatás finanszírozásával kapcsolatban?

2019. december 06. 17:34
Független Diákparlament
Facebook

„Nyilvános vitára hívjuk Rácz Zsófia leendő ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárt! ‼

A vita 4 témaköre:

1. Ön szerint milyen kilátásai vannak egy fiatal pályakezdő munkavállalónak a lakhatás finanszírozásával kapcsolatban?
2. Milyen megoldást lát a tanárszakos hallgatók helyzetére, akiknek a közoktatásban tapasztalható alacsony fizetések miatt választaniuk kell a pedagógus hivatás és a tisztes megélhetés, családalapítás között?
3. Ön milyen lehetőségeket lát az iskolai nyelvoktatás fejlesztésére, tudván hogy a közoktatásban elég komoly hiány van képzett nyelvtanárokból?
4. Az elmúlt években több alkalommal is kivezényeltek diákokat tanítási időben politikai tartalmú állami rendezvényekre, vagy látogattak el politikusok közoktatási intézményekbe, gyakorlatilag biodíszletnek használva a diákokat. Mit gondol erről?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2019. december 08. 15:31
Ja, már most jobb chatbot-ok vannak.
Szőke Ciklon
2019. december 08. 10:17
A lakhatási ügyben teljesen igazuk van. A Kádár-rendszerben pld amikor megnősült a párttitkár fia, azonnal kapott egy lakást. De tovább megyek! A függetlenített Kisz-titkár, meg a szakszervezeti titkár, meg a munkásőr parancsnok lánya is gyorsan lakáshoz jutott, nem beszélve a tanácselnök családjáról, rokonairól. Most meg kiszúrják a fiatalok szemét 10 millióval, meg 5 millió áfával. Hát mit gondol ez az ZOrbán? Ennyiből az V. , meg a VII. kerületben mit lehet venni? Igaz, hogy vidéken ennyiért házat vehetnénk, de ki akar lemenni egy mocskos, sáros vidéki falura, a sok bunkó vidéki paraszt közé. Munka után a kertben kapirgálni, krumplit, répát termeszteni, amikor a Lehel piacon mindent meg lehet venni. Csak hát a Zorbán ezt is megnehezíti, mert nem fizet rendesen. Ha elmegyek egy buliba a párommal, az nem jön ki 20 ezerből, egy koncertet meg , jó ha 50-ből megúszok. De, ha utána beugrok egy romkocsmába, rámegy a félhavi fizum. Miközben az a sok szakadt, nyugdíjas egyedül és egy nagy lakásban, kiadja egyik szobáját 150 ezerért, és még sír, hogy kevés a nyugdíjuk, a zorbán meg nekik nyomja a segélyt. És mit kap tőlük cserébe? Semmit! A jövő mi vagyunk, minket kéne támogatni!
Sulammit
2019. december 07. 22:11
A 2. ponthoz annyit, hogy egy pedagógus sosem keresett jól. Nem a nagy pénzért tanítja a gyerekeket. Most viszont az Orbán-kormány alatt jelentősen nőtt a fizetésük. Nem a fizetés lesz a nagy problémátok, hanem azok a gyerekek, akiket majd tanítanotok kell. Akkor nem kérdezhetitek Zsófit, mert nem fogja megmondani, hogy mit tegyetek a helyében.
Robur
2019. december 07. 01:31
Helyes! Lássuk akkora rakás szar-e mint orbán, hogy nem mer kiállni a vitára!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!