Magányos farkasok

2019. december 02. 07:36

London a világ legtoleránsabb városa, mindenkit megtűrnek, de ez sem jó nekik.

2019. december 02. 07:36
Kottász Zoltán
Magyar Nemzet

„London a világ legtoleránsabb városa, mindenkit megtűrnek, de ez sem jó nekik. Elegem van ebből a bandából – üzente egyik Londonban élő ismerősöm a pénteki terrortámadás elkövetőjére utalva. Ez ugyanaz az ismerősöm, akiről egy korábbi cikkemben megírtam: a reggeli csúcsforgalom előtt indul munkába, mert akkor – meglátása szerint – kevésbé valószínű, hogy bombát robbantanak az iszlamisták. Így jár munkába nap mint nap. S amikor úgy tűnt, az élet kezd visszatérni a régi kerékvágásba, pénteken a London-hídon újra lecsapott a terror.

Az Egyesült Királyságban 2013 óta 38 ember vesztette életét, és 646-ot sebesítettek meg az iszlamista merénylők. E szomorú statisztikának sajnos a pénteki rémtett áldozatai is részét képezik. A Nyugat-Európát sújtó újkori terrorhullámot a titkosszolgálatoknak sikerült ugyan az utóbbi egy évben visszaverniük, ám ez a jó széria csupán mostanáig tartott. A támadásért részben maga az állam okolható, hiszen, mint Boris Johnson miniszterelnöktől a hét végén megtudhattuk, a pénteki merénylet elkövetőjéhez hasonlóan 74 olyan ember van szabadlábon, akiket terrorizmussal kapcsolatos bűntettekért ítéltek el, ám büntetésük letelte előtt elengedték őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. december 02. 17:27
Az angol állam sokkal jobba okolható, mint ahogyan azt az író írja. Eleve az angol állam telepíti be a muzulmánokat az országba és ad nekik angol állampolgárságot. Ha ezt nem tette volna, akkor nem lennének Angliában ilyen terrorcselekmények. Így börtönbe sem kellene zárni a muzulmán terroristákat. Maga az angol állam zúdította ezt a poklot a saját népére szándékosan. Határellenőrzés + vízumkényszer és nem jutott volna be terrorista, legalábbis nagyon nem ennyi és nagyon nem ilyen könnyen.
mingtilift
2019. december 02. 13:37
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Mich
2019. december 02. 12:04
Közben a közép-európai munkavállalók miatt lépnek ki az EU-ból...
szajnyalogatoviktor
2019. december 02. 09:06
6 ev alatt 38 ember? az ir katolikus-protestans konfliktus fenykoraban egy ev alatt sikerult 100 brit katonat felrobbantania az IRA-nak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!