Lassan vérzik ki Merkel koalíciója

2019. december 11. 16:11

Állandósult a nagy német pártok megújulásra való képtelensége.

2019. december 11. 16:11
Szőcs László
Magyar Nemzet

„Angela Merkel a múlt hét végét is megúszta – mint eddig mindent. Ha van valami, amiben a kancellár világbajnok, akkor a problémák – ahogy a német nyelv megfogalmazza – »kiülésében« az. Kiülte koalíciós partnere, a szociáldemokraták (SPD) kongresszusát is, amelytől korábban azt várták egyesek, hogy a keresztény uniópártokkal (CDU/CSU) való kormányzás felmondásához vezethet.

– Mikulásra vége a nagykoalíciónak! – ezzel a jelszóval mentek a fórumra a balos ifjúszocialisták, de ez csak szójátéknak volt jó (»Am Nikolaus ist GroKo-Aus«), programnak nem, a balszárny ezt célzó indítványát leszavazták. Hivatalosan is megválasztották társelnöknek Norbert Walter-Borjanst és Saskia Eskent, akiket a párttagság már előzőleg kiválasztott a politikai korrektség jegyében egy férfi, illetve egy nő alkotta induló párosokból.

Az SPD most honosította meg a Doppelspitzét, a társelnöki rendszert, ami egyes más pártoknál, így a Zöldeknél vagy a jobboldali Alternatíva Németországnak-nál (AfD) már bevett gyakorlat.

De ne érezze magát tájékozatlannak senki, aki nem hallott eddig az új vezetőkről, akiknek hétfőn volt az első munkanapjuk a berlini Willy Brandt-házban. Németországon belül is csak a politikát közelről követők előtt ismert emberekről, Észak-Rajna–Vesztfália korábbi pénzügyminiszteréről, illetve egy egyszerű Bundestag-képviselőnőről van szó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2019. december 11. 16:35
Az SPD-nél is úgy fog beválni a néppártosodás, mint a Jobbiknál. Béke poraikra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!