Lábjegyzet a könyvtároshoz

2019. december 23. 08:46

Évek óta eltökélt harcot folytat a még létező kommunista utcanevek megváltoztatásáért a Magyar Patrióták Közössége.

2019. december 23. 08:46
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Évek óta eltökélt harcot folytat a még létező kommunista utcanevek megváltoztatásáért a Magyar Patrióták Közössége. Van dolguk szegényeknek, hiszen – az érvényes jogszabályok dacára – ma is rengeteg a bolsevik szélhámosokról elnevezett közterület. Nemrég Salgótarján szocialista vezetése fütyült a patrióták kérésére, a sokadik felszólítás után is változatlanul hagyta a kifogásolt elnevezéseket. (A város főterének például ma is az a Fegyvert fogó munkás nevezetű – esztétikailag is kétségbeejtő – szobor az »ékessége«, amely a Tanácsköztársaság iránt érzett hervadhatatlan tisztelet jegyében még 1959-ben került a település kellős közepére.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2019. december 24. 06:32
Nevetséges vagy, Gyuri. Az utcanevek megváltoztatásának ügye nagyon régen volt felszínen. Nem furcsa, hogy ilyen 25-30 éves téma jut csak neked.....?
Akitlosz
2019. december 23. 21:24
Bár a megmaradt utcanevek lennének a legkomolyabb bizonyítékai a rendszerváltás elmaradásának! Nem a kommunista rendszer állított szobrot Budapesten Horn Gyulának.
Vakfolt
2019. december 23. 15:30
Az utcanevek az utolsó védelmi vonal a dicső komcsi múlt mellett. Rókavizelet.
KannibálTatárÚr
2019. december 23. 14:25
A kommunisták alatt Fierlinger utcán laktam. Jött változás és átnevezték. Lenard utcára, a Nobel-díjas Lénárd Fülöp tiszteletére. Mi a különbség? Fierlingerrről tudták legalább az idősebbek, hogy ki volt, Lenardról nem tudják. Pedig talán az egyetlen Nobel-díjas, aki a mai Szlovákia területén született. Meg kellene szüntetni ezeket az utcaneveket híres emberekről. Vmi hasonlót bevezetni, mint amerikában: 1.,2., 3., .... utca.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!