Kezdeményezzük a tűzijáték és a petárda teljeskörű betiltását

2019. december 30. 08:17

A szilveszter nem lehet szenvedés társállatainknak.

2019. december 30. 08:17
LMP
MTI-OS

„A sokkos állapotban megszökött háziállatokról szóló hírek, és a súlyos sérülésekről, tönkrement emberi életekről szóló beszámolók állandó anyagai a január elejei híradásoknak. A társállataink biztonsága és az emberek egészsége érdekében az LMP kezdeményezi a tűzijáték és a petárda használatának teljeskörű betiltását. A szilveszter ünneplése nem lehet szenvedés a társállatainknak.

A hozzá nem értő használat miatt rendszeresen keletkeznek tűzesetek, melyek jelentős anyagi és egészségügyi károkkal is járhatnak. A háziállatok pedig a zaj- és fényhatásoktól sokkot kaphatnak, emiatt megszökhetnek, az esetek egy részében azonnali pusztulásuk is bekövetkezhet.  A nagy mennyiségben kilőtt rakéták ráadásul jelentősen hozzájárulnak a települési szmog kialakulásához: németországi mérések szerint a szilveszterkor eldurrogtatott petárdák akár az adott város teljes éves légszennyezettség-kibocsátásának egyötödét is okozhatják.

Ideje hazánknak is követni más országok és városok jó példáját. Ezért az LMP törvénymódosító javaslatot nyújt be a petárdázás és a pirotechnikai eszközök tiltása érdekében. Magyarország zöld pártjaként arra biztatjuk a településeket, hogy más, környezet- és állatbarát látványosságokkal ünnepeljenek.”

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kata56
2020. január 01. 14:48
Ez sem Japánban történt: https://index.hu/kulfold/2020/01/01/tuzeset_allatkert_krefeld/
Magnólia
2019. december 31. 11:37
"A szilveszter ünneplése nem lehet szenvedés a társállatainknak. A hozzá nem értő használat miatt rendszeresen keletkeznek tűzesetek, melyek jelentős anyagi és egészségügyi károkkal is járhatnak. A háziállatok pedig a zaj- és fényhatásoktól sokkot kaphatnak, emiatt megszökhetnek, az esetek egy részében azonnali pusztulásuk is bekövetkezhet. A nagy mennyiségben kilőtt rakéták ráadásul jelentősen hozzájárulnak a települési szmog kialakulásához: németországi mérések szerint a szilveszterkor eldurrogtatott petárdák akár az adott város teljes éves légszennyezettség-kibocsátásának egyötödét is okozhatják." Ennek a csodálatosan zöldes barnás pártnak az elmúlt hosszú években (a pártban lévő most nagyon okosoknak) miért nem okozott problémát a fenti eset. Mit keres a kutya póráz nélkül az utcán? Amennyiben kertes házban tartanak kutyát, gondolom beengedik pár órára az ebet a lakásba. Nagyon szomorú világ következik akkor, ha az ember "társállatokkal" helyettesíti a társát. 22 évig volt cicánk és meg tudtuk oldani a szilveszter éjszakáját mindig. Mindenkinek akinek van társa, és akinek nincs, egészségben, szeretetben békességben legyen része az elkövetkező új évben.
syphax
2019. december 31. 10:32
P.s.: Kabé olyan ez a dolog így, az Ön interpretációja szerint, mint amikor régebben az "Isaura, brazil folytatásos TV sorozat" sugárzása idején ZAVAROS TEKINTETŰ NÉNIKÉK PÉNZT GYŰJTÖTTEK(?!) A FEHÉRVÁRI ÚTI PIACON ISAURÁ-NAK A RABSZOLGASORBÓL VALÓ KIVÁSÁRLÁSÁRA--A LEHETŐ LEGKOMOLYABB REZZENÉSTELEN ARCCAL.
Kriszta67
2019. december 31. 09:51
Egyetértek a tilalommal. De mi az hogy társállat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!