Johnsonnak szüksége van a Brexit Pártra

2019. december 09. 21:29

Boris Johnson támogatottsága ugyanúgy összeomolhat, mint elődjéé.

2019. december 09. 21:29
Nigel Farage
The Telegraph

„Ugyanilyen fontos, hogy amennyiben Johnsonnak sikerül többséget szereznie, ki kell kényszeríteni belőle az ígéreteit. Pillanatnyilag bizonytalan vagyok, hogy egy »Kanada plusz«-jellegű kereskedelmi megállapodást akar-e kötni, vagy az EU-szerződést alkalmazza majd. Ez borzasztóan fontos a jövőre nézve. Ha a Johnson-féle brexit nem képes biztosítani, hogy az Egyesült Királyság megszabadul az EU intézményeitől, sok tory szavazó lesz ugyanolyan csalódott, mint Theresa May idején. Emlékezzünk rá, hogy egy időben a »Brexit means Brexit«-mantra nagyon népszerű volt az országban. Csakhogy amikor a szavazók rájöttek arra, hogy May megvezette őket, a támogatottsága összeomlott.

Ugyanez történhet egy Boris Johnson-féle kormánnyal, ha nem szabadítjuk meg magunkat az EU béklyóitól. Az EU brexitügyi főtárgyalója, Michel Barnier már jelezte, hogy a folyamat következő lépése legalább három évig tart majd. Egy erős és elszánt miniszterelnökre és parlamentre lesz szükség ahhoz, hogy ellenállhassunk Barniernek, és egy tiszta brexitet alkudhassunk ki. Nem hiszem, hogy ez megtörténik, ha a Brexit Párt nem jut be a következő parlamentbe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. december 09. 23:55
Tessék választást nyerni, aztán gyorsan intézkedni végre! Más pártoktól ez az intézkedés egyszerűen nem várható.
aleb19
2019. december 09. 22:42
amugy ez a valasztas mar eldolt...szepen latszik a milliardosok altal penzelt farage szerepe....oszd meg es uralkodj ...nigelbarmot evek ota csak azert penzelik, hogy a tanulatlan, csoringer es k-eu/idegengyulolo hulyek szavazatait ellopja a baloldaltol a mocskos politikahoz sok penz kell es mar a brexit kampany koltsegeinek 90%-t is penzugyicegek adtak
turáni sólyom
2019. december 09. 21:50
Kár, hogy Magyarországnak nincs ilyen kemény, szókimondó politikusa! Nigel Farage olyan mint a vídia. Lenne itt munkája a sok libsi között. Hasíthatna......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!