A moszkvai olimpia csuda vidám mulatság

2019. december 17. 09:59

A Gretával való kapányolás beteg gyermekekkel való aljas visszaélés.

2019. december 17. 09:59
Benkő Balázs
Facebook

„Greta Thunberggel nem lehet »egyetérteni«, ez szemantikai oxymoron.

Egy mascotte-tal nem egyetért vagy vitázik az ember, hanem esetleg megérti a beletöltött üzenetet, és annak folyományait, illetve báván hagyja magát sodortatni a manipulátorok által kiszámított érzelmi hullámokkal.

»Egyetértek Misa mackóval abban, hogy a moszkvai olimpia csuda vidám mulatság... és nem kell politikát keverni ebbe a szép sporteseménybe, gyermekek örömét elapasztani, sportolók álmait kettétörni...«

Ezen túl Greta Thunbergnek mint manipulatív képzethordozónak egyáltalán nincs köze a racionális, felelős, megfontolt, értelmes, sokoldalú, soktényezős, hatásvizsgálatokat felvonultató környezetpolitikához, hanem az ellenkezőjéhez van köze: az átpolitizált, követelőző, tömegmozgalmi, falhozállítós, kapitalizmuskritikai manipulációhoz, rettegéskeltéshez, erőforrásrabláshoz, végső soron etatista és hatakomkoncentráló látszatmegoldásokhoz... aminek egyik illusztrációja pl. a bioetanolos intézkedés.

Akit valóban érdekel a környezet és a szabadság, annak - a megítélésem szerint - undorodva el kell utasítania a beteg gyermekkel való aljas visszaélést, a sanda politikai szereplők (Extinction Rebellion és rosszabbak) által rettegtetett, reklámbábúvá tett Gretával való kampányolast.

Meg a klíma és környezet ürügyén szított hisztérizáló tömegmozgalmat, amelynek farvizén az etatista, megfontolatlan, konfrontatív, hatásokra tekintet nélküli, erőforráscsapolásra és autoritarizmusra kifutó politikai manipuláció akar érvényesülni.

Nincs kéjesebb álom az autoriter, erőforrásrabló, etatista politikai hatalom számára, mint az érzelmi hullámokon több – és persze reflektálatlan, tehát az érdekek alapján szabadon eltéríthető – beavatkozásért tüntető, önmagát egyszerre »a jóért küzdő erőnek« és a hatalmat forradalmian számonkérőnek tekintő tömeg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bolá
2019. december 17. 15:28
Valóban, ez gyermekbántalmazás! A gyermekbántalmazásra, állítólag, oly érzékeny libsik most hol vannak?
na még ez is
2019. december 17. 12:18
Valaki homályosítsa már fel ezt az ostoba rrzsimjobbágyot, hogy az Asperger orvosilag sem betegség. Ebbe a f*szerdőbe már Gulyás Geri is beszaladt tátott szájjal, azt nem győzött elnézést kérni...
szajnyalogatoviktor
2019. december 17. 11:48
benko andras, a kurva anyadat betegezd le!
szóda
2019. december 17. 11:47
Nem kell ezt túlragozni! Nagyon jó, lényegre törő írás. Gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!