15 éve ült tort a gyurcsányi hazaárulás!

2019. december 05. 12:01

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vezetésével a teljes MSZP egyértelműen a határon túli magyarok elleni gyűlöletet felébresztve vezette a kampányát.

2019. december 05. 12:01
Kovács András
Kovács András
Facebook

„Pont másfél évtizede tartották a rendszerváltás óta az egyik leggyalázatosabb népszavazást, és született meg a leggyalázatosabb eredmény. 2004. december 5-én arról szavazhattunk, hogy a határon túli magyarok egyszerűsített honosítási eljárás keretében kapják-e meg a magyar állampolgárságot, vagy pedig nem. A népszavazáson bár szúk többséggel az igenek nyertek, de az alacsony részvételi arány miatt a voksolás érvénytelen lett. A népszavazás eredménye egy hatalmas arculcsapás volt a sokat szenvedett határon túli magyarságnak, és az akkori sebek csak nagyon nehezen gyógyultak be.

Az akkori népszavazási kampány abból a szempontból hozott újat a magyar politikába, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vezetésével a teljes MSZP egyértelműen a határon túli magyarok elleni gyűlöletet felébresztve vezette a kampányát. Mindent elkövetett a baloldal és a liberális oldal, hogy a határon túli nemzettestvéreinket gyakorlatilag az ország ellenségeként állítsák be, akik elveszik az egészségügyi ellátást a szegényektől, valamint kitúrják az itthoni magyarokat az iskolákból. A kampány sajnos sikeres volt, az elemi ösztönökre épített gyurcsányi gyűlölet sikeres volt, a kettős állampolgárság kapuja pedig ismételten bezárult a külhoni magyarok előtt.

Azokban a hetekben mindazok, akik számára fontos volt a magyar nemzet jövője és a határon túli nemzetrészek megmaradása érthető módon súlyos letargiába estek. Akkor úgy tűnt nem sikerül rövid időn belül rendezni ezt a kérdést, és akár hosszú évtizedekre is lekerül a napirendről a kettős állampolgárság ügye. Személyesen is tapasztaltam azt a teljesen jogos haragot és elkeseredést, ami a határon túli magyarság körében kialakult. Nehéz volt akkor valami biztatót mondani. A sors szerencsére azonban máshogyan rendelkezett.

Egyrészt a gyurcsányi kormányzás teljes csődje nagyon sok választót ráébresztetett arra, hogy az MSZP-re többé nem érdemes szavazni, mivel »hazudtak reggel, délben és este«. Másrészt az akkor ellenzékben lévő Fidesz-KDNP szövetség soha nem vette le vállalásai közül azt, hogy hatalomra kerülve mindenképpen megpróbálják kijavítani december 5-e szégyenét. 2010-ben a kétharmados választási győzelmet követően a Fidesz egyik első intézkedése volt a magyar állampolgárság könnyített megszerzésének a kiterjesztése. Így mára több mint egymillió fővel bővült a magyar állampolgárok száma.

A gyurcsányi magyarellenes politika pedig 2014-ben és 2018-ben »meghozta a maga gyümölcsét«. Ha 2004-ben a szocialista kormányfő szabad folyást enged az eseményeknek és mindent elkövet egy érvényes népszavazás érdekében, akkor minden bizonnyal a határon túli magyarság körében az MSZP, vagy éppen az SZDSZ támogatottsága jelentősen megnőtt volna, vagy nem csökkent volna 0 százalékra. A két legutóbbi országgyűlési választáson azonban a határon túli magyarság több mint 95 százaléka a Fidesz-KDNP-t részesítette a bizalmába, és ezzel kétharmados parlamenti többséget szerzett a jobboldali pártszövetség. Nem lehet kizárni, hogy 2022-ben egy szoros választási eredmény esetén pont az az 1-2 mandátum kell majd a győzelemhez, amit a határon túl leadott szavazatokból származik. Ha valóban így lesz, az egy végső kegyelemdöfés lehet a gyurcsányi politikának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rongilas
2019. december 05. 17:02
Egy belpestilibsi nem fizet adót, mert épp azért belpestilibsi. Azt, hogy hazudik, már fel sem tűnik, mert ez számukra -.a belpestilibsik számára - olyan, mint a levegővétel.
cutcopy
2019. december 05. 16:41
Ezek 15 éve folyamatosan tort ülnek ezek a hazaárulók, sőt most hogy kicsit pozícióba kerültek meg egyenesen világuralkodóknak képzelik magukat..
kuznyecov
2019. december 05. 15:30
Ov loves Klálika ipi-apacs egy-két-há ABACS ,ahány betű annyi csók! https://www.youtube.com/watch?v=MA5DkiVKSlM
belpestilibsi
2019. december 05. 14:43
az én adómból nem támogassuk a székelyeket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!