Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Vesztes tagozat

2019. november 02. 10:55

A Momentum és a DK ugyanis egészen más hangot üt meg, politikusaik egyre leplezetlenebbül beszélnek a saját céljaikról és feltételeikről.

2019. november 02. 10:55
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„A szivárványos összefogósdi részsikerei felett korózsi hevülettel örömködő jobbikos Jakab Péter sem olyan boldog már, miután a gyurcsányi útra tévedt, minden korábbi identitását feladó pártocska maradék belső ellenállásán megtörtek elnökjelölti ambíciói. Így a parlamenti szájhős kénytelen volt visszavonulót fújni, pedig még a Magyar Narancs olvasóit is megpróbálta meggyőzni, mekkora kaliber. Ezzel egy időben papíron is otthagyta a süllyedő hajót a zsebfasisztából liberális vloggerré avanzsált Vona Gábor.

Több mint érdekes egybeesés, hogy akárcsak Korózs, Jakab is az ellenzéki együttműködésért lelkesedik. Miközben saját pártjaik látványosan szorulnak vissza, egyre nagyobb elánnal oldódnának fel a Nagy Orbán-ellenes Egészben. Ha úgy vesszük, ők a vesztes tagozat.

A Momentum és a DK ugyanis egészen más hangot üt meg, politikusaik egyre leplezetlenebbül beszélnek a saját céljaikról és feltételeikről. Fekete-Győrék, bár az önkormányzati voksolás előtt nem voltak ilyen kemények, immár az MSZP-t is szapulják, például a kispesti drog- és korrupciós botrány vagy a pesterzsébeti képviselői fizetésemelések miatt, jelezve, akár az ellenzék ellenzéke is lennének. Jegyezzük meg: eredetileg is erre a szerepre alakultak, csak aztán hatalomtechnikai szempontból kifizetődőbb volt számukra, ha összeállnak Gyurcsánnyal és társaival, köztük éppen a szocikkal. Ennyit az elvekről!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gecse
2019. november 05. 00:08
"...aztán hatalomtechnikai szempontból kifizetődőbb volt számukra, ha összeállnak Gyurcsánnyal és társaival, köztük éppen a szocikkal. Ennyit az elvekről!" Ez most probléma? Nem értem. Eddig úgy vettem észre, hogy mi (magyarok) gyakran ezt csináljuk. Putyin, Erdogan és mások jönnek-mennek... Vagy ott van pl. az USA (szóval nem hungraicum ez a fajta politika): hagyták, hogy a kurdok a törökökkel szívjanak. Előtte jók voltak az IS ellen. Aztán még mi is jól "kiálltunk" a kurdok mellett. "Nemzeti érdekekből". Hogy pontosan mit jelent, azt nem tudom. Valaki kifejthetné. Mondjuk volt arról is hír, hogy török cégektől szerzünk fegyvereket - lehet, volt valami árengedmény és az a "nemzeti érdek". De csak találgatok. Inkább írja meg valaki pontosan, hogy miért nemzeti érdek a törökökkel haverkodni. Kínával való viszonyunk pár évre visszatekintve: "Gyurcsány Ferenc részt vett a 2008-as pekingi olimpia megnyitóján is, és találkozott Ven Csia-pao kínai miniszterelnökkel. A pekingi olimpia több magyar vállalkozásnak, köztük kiemelten a Graboplastnak nyitott új exportlehetőséget. 2008-ban Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterként tárgyalt Pekingben Csen Tö-ming kereskedelmi miniszterrel." "2009 decemberében a Fidesz hivatalosan felvette a pártközi kapcsolatokat a Kínai Kommunista Párttal Orbán Viktor pekingi látogatása során, ahol fogadta őt Hszi Csin-ping, a KKP központi bizottsága politikai bizottsága állandó bizottságának tagja, az ország akkori alelnöke. Korábban a Fidesz és különösen ifjúsági szervezete, a Fidelitas, rendszeresen bírálta Kínát az emberi jogok ottani helyzete valamint Tibet ügyében, és az előző nyolc év szocialista kormányait rendre azzal támadta, hogy nem vetik fel ezeket a kérdéseket az államközi tárgyalásokon. 2010 után viszont a Kínával szembeni bírálataik megszűntek, sőt a második Orbán-kormány úgy deklarálta a „keleti nyitást” és a Kínához fűződő kapcsolatok erősítését, mintha ez ellentétben állna a korábbi kormányok gyakorlatával." De azt sem értem, hogy elvileg Kína is és Oroszország is küzd az iszlám térhódítása ellen, nálunk meg Erdogan-i iszlám sulit alapítanak. Ok, lesz kínai campus is; de szerintem jó lenne egy kurd iskolát is alapítani Budapesten - amolyan fájdalomdíjként.
pollip
2019. november 03. 13:27
A momentum azt mondta, nem fogja összegyurcsányozni magát. Aztán nyakig merültek Gyurcsányba.
barnabibambi
2019. november 03. 09:38
Azt hiszik ezek a senkiháziak hogy a kondérból csak úgy merhetnek? Tévednek nincs lopkovics mert a mocskos ragadós kezük le lesz törve!
olajfa1
2019. november 02. 19:57
Pofozzák csak egymást jó szorgalmasan a Momosok meg a DK-sok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!