Tenni kell, nem riogatni

2019. november 29. 19:42

A Fidesz politikája sokkal környezetvédőbb, mint a korlátlan nemzetközi szabadkereskedelem feltétlen híveinek cselekedetei.

2019. november 29. 19:42
Hidvéghi Balázs
Hidvéghi Balázs
PestiSrácok.hu

Az ellenzéki önkormányzatok sorra hirdetik ki a klímavészhelyzetet, miközben ők maguk is elismerik, hogy ezeknek a határozatoknak az ég világon semmi következményük nincsen. A végzetes klímakatasztrófa rémképével – egyelőre inkább csak Nyugaton – már a gyermekvállalástól, sőt, általában az élettől is elveszik a fiatalok kedvét. Hol az egészséges határ a nihilista hisztériakeltés és a józan belátás, cselekvés között?

Tenni kell és nem riogatni. Meg kell találnunk az egyensúlyt a munkahelyteremtés, a versenyképesség, a hazai mezőgazdaság érdeke, a jobb megélhetés célja és a klímavédelem között. Nem szabad olyan elsietett, túlzó intézkedéseket hoznunk, amelyek nagy kárt okoznak a gazdaságnak, miközben a klímavédelmi, környezetvédelmi előnyük csekély, vagy vitatott. A jó európai életminőségért harcolunk, aminek elengedhetetlen eleme az élhető környezet és a bolygónk megőrzése a jövő nemzedékeknek. A Fidesz ezen az úton jár.

Ha mérlegre tesszük a rendszerváltozás óta eltelt időszakot, a Fidesz-KDNP-kormányok vagy az MSZP-SZDSZ-kormányok tettek-e többet a környezetvédelemért?

Nem kérdés, hogy mi tettünk sokkal többet, hiszen a balliberális oldal az ország kiárusításával, a gazdasági leépüléssel, a brutális eladósodással a globalista körök számára kiszolgáltatottá tették Magyarországot. E körök éltek is evvel, megpróbálták felszámolni például a vidéki életmódot úgy, hogy minden lehetőséget elvettek az emberektől. A Fidesz 1998 és 2002 között, majd 2010 után is a magyar emberek támogatásával, az adósság visszafizetésével felszámolta ezeknek az összeomlásoknak a következményeit. Ha az ország erősödik, akkor tudunk a jobb életminőségért és a bolygónkért tenni, pénzt költeni. Akkor van alkupozíciónk a globalizmussal vagy a brüsszeli nyomással szemben, a zöldebb gazdaságért. 

Ki lehet-e jelenteni, hogy a ballibeárlis oldal Magyarországon globalista, a Fidesz pedig patrióta és az ökológiai gondolkodás híve? Például annak tükrében, hogy a szocialisták még a vágóhidakat is bezáratták, hogy kizárólag csak a multicégek több ezer-, vagy tízezer kilométerről importált hústermékeit lehessen megvásárolni itthon, miközben az Orbán-kormány visszaépítette a helyi gazdaság objektumait, a gazdák, a kisgazdaságok és a helyi feldolgozóipar támogatásával?

Ez teljes mértékben így van, a Fidesz gazdaságpolitikája önmagában sokkal környezetvédőbb, mint a korlátlan nemzetközi szabadkereskedelem feltétlen híveinek cselekedetei. Így a mi patrióta filozófiánk végrehajtásával a karbonlábnyomunk is kisebb lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mingtilift
2019. december 02. 13:47
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
alpayre
2019. december 02. 03:27
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
raxemte
2019. december 01. 08:09
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
queterlebs
2019. december 01. 00:07
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!