Sugárterheltek

2019. november 30. 09:41

Az ellenzék szótárában a választók többsége által jól ismert lélegeztetőgépet felváltotta a csodák világát jelentő CT.

2019. november 30. 09:41
Baranyai Gábor
Magyar Nemzet

„Sokat változott a magyar politika világa két évtized alatt, az ellenzék szótárában a választók többsége által jól ismert lélegeztetőgépet felváltotta a csodák világát jelentő CT-, nem beszélve a még titokzatosabb MR-berendezésekről. Amekkora a technológiai különbség egy lélegeztetőgép és egy CT – leánykori nevén komputertomográf – között, akkora a távolság a baloldal kampányígéretei és a valóság között, írjunk bár 2002-t vagy 2019-et. A kampányszlogen szintjén már biztosan maradandót alkotó Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármestere valószínűleg nem tett lépéseket még alapszinten sem, hogy tisztán lásson a képalkotó radiológiai diagnosztika kérdésében.

Pedig hasznos lett volna fellapozni külföldi és hazai szaklapokat vagy csak otthon rákattintani a honlapokra, például a Radiológia.hu-ra, és akkor lehet, hogy nem keltett volna hiú és megalapozatlan reményeket választóiban. A CT nem tesz csodát, a CT nem gyógyít meg senkit, és a CT magában nem sokat ér, ha nincs elég szakorvos, nincs elég CT/MR-operátor radiográfus, röntgenasszisztens. Még mielőtt Karácsony Gergely egyáltalán kapcsolatba került volna a kampány csodafegyvereivel, érdemes tudatosítani, hogy 2010 óta a CT-k és ­MR-ek száma megduplázódott, és a radiológusszakma szerint a következő tíz évben a mostani 202-ről közel 300-ra bővülhet a géppark.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mingtilift
2019. december 02. 13:46
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
alpayre
2019. december 02. 03:25
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
raxemte
2019. december 01. 08:08
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
BőröndÖdön
2019. december 01. 07:01
3 hónap egy UH időpont is,te szarházi,fideszprosti!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!