Orbán Viktor folytatja: új stadion, régi mánia

2019. november 19. 11:23

Egy csúnyán benézett önkormányzati választás után a nemzeti összetartozást szimbolizáló létesítmény avatója nem hozta azt az eufóriát, amelyben bíztak a kormány tagjai.

2019. november 19. 11:23
Szegedi Kattintós
Szegedi Kattintós

„Orbán szereti megosztani a társadalmat, és a sportot, de különösen a labdarúgást is erre a célra használja fel. Aki nem szereti a focit, vagy háborog a közpénzből felhúzott stadionok, és a botlábú focisták csillagászati összegű fizetése miatt, az nemzetáruló, aki viszont örvendezik mindezeken, az igaz hazafi. Teljesen abszurd, hogy a válaszvonalakat ilyen koordináták mentén húzza meg egy kormányzat a társadalom különböző csoportjai között, de ez Magyarország, itt még ez is természetesnek számít.

Ami viszont a Puskás Ferenc Arénát illeti, nem túl jók az előjelek a kormány számára. A gigantikus építmény átadója olyan időpontra esett, amikor a Fidesz az utóbbi évtized legnehezebb napjait éli. Egy csúnyán benézett önkormányzati választás után, külföldi támadások kereszttüzében a nemzeti összetartozást szimbolizáló létesítmény avatója nem hozta azt az eufóriát, amelyben a tervezésekor még bíztak a kormány tagjai. Ráadásul a nyitómeccsről vesztesen vonult le a nemzeti tizenegy, mivel Uruguay legjobbjai megmutatták a magyar focistáknak és közönségnek, milyen a gyors, kombinatív és eredményes foci napjainkban.

Az sem véletlen, hogy Orbán Viktor nem beszélt a megnyitón, noha vélhetőleg szívesen szónokolt volna ennyi focikedvelő előtt. Korábban több stadionavatón kifütyülték, így nem reszkírozhatott meg egy újabb beégést. Valószínűleg nehezen viseli, hogy épp azok küldik el melegebb éghajlatra, akik egyébként hozzá hasonlóan szerelmesei ennek a sportnak. Annyit azonban felfogott a korábbi esetekből, hogy az új stadionok nem feltétlenül szolgálják a népszerűségét, sőt, sokan épp az avatóünnepségeket használják arra, hogy egyértelművé tegyék az elégedetlenségüket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ondiabind
2019. november 21. 04:10
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Belházi János
2019. november 20. 09:31
Szánalmas!Szegeden az egyház épitett sportpályát,mert Botka alatt mind két sporttelep ocsmányul le van pusztulva.A helyi foci csapat Gyulán játszotta a hazai mérkőzéseit!A súlylökő bajnokunk /Anita/ egy egér és patkány tanya mellett edz,egy bádog garázs a szertár.
szavaztam
2019. november 19. 22:37
szegedi agybajos... ha beszédet mondott volna akkor az lett volna a baj... utáljátok orbánt mert épit valamit az beteg....
balsors
2019. november 19. 21:32
Na ja azé fikázzák a Gy.bá talpnyalói ezerrel mert a kutyát se érdekelte, hehehe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!