Ombudsmanhoz fordultam a Mátrai Erőmű ügyében

2019. november 25. 07:48

Továbbra sem tudjuk, hogy érte-e a dolgozókat az egészségre veszélyes mennyiségű mérgező gáz az erőműben.

2019. november 25. 07:48
Szél Bernadett
Facebook

„Ombudsmanhoz fordultam a Mátrai Erőműnél tapasztalt gázszennyezés ügyében, ugyanis finoman szólva sem nyugtatott meg az illetékes szervek pénteki sajtótájékoztatója.

Továbbra is rengeteg a kérdőjel: mióta tart a szennyezés, mikor észlelte azt az erőmű, miért nem szólt korábban a hatóságoknak, miért kellett elfajulnia a helyzetnek ahhoz, hogy a hányásra, erős fejfájásra, rosszullétre, véres székletre panaszkodó dolgozók bejelentésére végre kivonuljon a katasztrófavédelem?

Továbbra sem tudjuk, hogy érte-e a dolgozókat az egészségre veszélyes mennyiségű mérgező gáz az erőműben, illetve megtett-e minden elvárható biztonsági intézkedést az erőmű a dolgozók védelmében – erről ugyanis az erőmű és a kataszrófavédelem a mai napig hallgat.

Továbbra sem tudjuk, hogy milyen felelősség terheli a Viresolt, Mészáros Lőrinc búzafeldolgozó üzemét, és mit tesznek annak érdekében, hogy a hasonló eseteket megelőzzék.

Mint ahogy azt sem tudjuk, hogy milyen környezetpusztítás történt, ugyanis a környezetvédelmi hatóság semmit sem kommunikált ezidáig az ügyben, a vízügy pedig még mérési eredményeket sem tudott felmutatni. A Greenpeace-nek kellett mintát vennie a környező patakokból, hogy megvizsgálja, miért szürkült el és habzik a közeli patak – amiben egyébként nyáron tömeges halpusztulást okozott feltehetően ugyanaz, a Viresolból érkező szennyvíz.

‼️ Véleményem szerint ezekre a kérdésekre csak egy átfogó vizsgálat adhat választ – ezért fordulok az ombudsmanhoz. Alkotmányos jogunk van az egészséges és tiszta környezethez, és ebből akkor sem engedünk, ha a Fideszt nem érdekli az emberek egészsége és a környezet állapota!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
padeter
2019. november 27. 18:55
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
worlprofid
2019. november 26. 22:35
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
syphax
2019. november 26. 05:55
"..Ombudsmanhoz fordultam a Mátrai Erőmű ügyében" Tényleg??? NA NE BASSZ MÁÁN BERNI! ÉN MEG BE- "FORDULTAM" A KONYHÁBA', S RÁGYÚJTOTTAM A PIPÁRA.
hátakkor
2019. november 25. 18:25
"Továbbra sem tudjuk, hogy érte-e a dolgozókat az egészségre veszélyes mennyiségű mérgező gáz az erőműben." Ha nem tudjuk, akkor nem érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!