Méregzöld Karácsony

2019. november 09. 09:10

Budapest zöldítése éppen annyira őszinte program, mint a főpolgármester kerékpárral munkába járása.

2019. november 09. 09:10
Kis Ferenc
Magyar Nemzet

„Lassan minden napra jut egy meglepő, de csak elvétve mulatságos bejelentése Budapest új, balliberális főpolgármesterének. A gyakran perceken belül önmagának is ellentmondó nyilatkozatokon akár derülhetnénk is, de a város jövője miatt semmi okunk nincs vidámságra. A frissen megszavazott milliós fizetésekkel a Városházára bevonuló futballcsapatnyi helyettese közül valaki szólhatna Karácsony Gergelynek, hogy véget ért a kampány, ideje lenne összerakni egy olyan városfejlesztési koncepciót, amelynek egyes elemei legalább elvben összhangban állnak egymással – és van némi realitásuk is.

Az már kiderült, hogy a »mindenki XXI. századi főpolgármestere« a stadionstoptól lassan eljut a kórházstopig, de cserében makacsul kitart a Liget-projekt megcsonkítása mellett, és a volt SZDSZ-es holdudvar sugallatára Szent Istvánnak sem akar szobrot állítani az államalapító királyról elnevezett parkban. A marxista filozófus, Lukács György – akinek szobra ott állt egészen 2017-ig – nyilván jobban illeszkedik a bolsevik–neoliberális koalíció világképéhez.

Az ígéreteit és a valóságot összehangolni láthatóan képtelen Karácsony ismét mondani akart egy nagyot, bejelentette, hogy ő bizony nem akar dízelautókat látni Budapesten, merthogy klímavészhelyzet van, amint azt kihirdette az új közgyűlés. De hűen eddigi imázsához, ugyanabban az interjúban gyorsan ellentmondott önmagának, azt fejtegetve, hogy a főváros légszennyezési gondjait nem elsősorban a közlekedés, hanem a peremkerületek szilárd tüzeléssel – sokszor hulladékkal – fűtő háztartásai okozzák. Aztán még arról is elmélkedett, hogy le kellene zárni a pesti és budai rakpartokat. Karácsony rövid távon a hétvégékre tiltaná ki a forgalmat és zöldítené a rakpartokat, hosszabb távon pedig teljesen megszüntetné a közlekedést a kulcsfontosságú parti utakon.

A főpolgármester nagy ívű terveit még a DK is fanyalogva fogadta, utalva arra, hogy a tömegközlekedést és az áruszállítást is érzékenyen érintené a dízeltiltás, hiszen a buszok és a teherautók bizony gázolajat fogyasztanak. Hatalmas összegeket emésztene fel a gépparkok cseréje, a kisvállalkozóknak és az átlag autótulajdonosok jó részének pedig vállalhatatlan terhet jelentene. Egyébként a német nagyvárosokban úttörő módon már megkezdett dízelmentesítés sem általános tiltást jelent, csupán – a fokozatosság elvét követve – a régebbi, elavult technológiával gyártott járművekre vonatkozik.

Az utóbbi hetekben elhangzott tervek, bejelentések után – amelyekben az égvilágon semmilyen koherenciát, következetességet vagy jövőképet nem lehetett felfedezni – megszoktuk, hogy nem kell komolyan venni Karácsonyt. Budapest zöldítése éppen annyira őszinte program, mint a főpolgármester kerékpárral munkába járása. Vegytiszta politikai PR-akció. Ő beszél, a Gyurcsány-éra hétpróbás emberei pedig majd teszik a dolgukat, indul a zsákmányszerzés, amit egy darabig leplezni lehet a butító zöldpropagandával, a kormányra mutogatással és mosolydiplomáciával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
subshelpcrip
2019. november 11. 18:21
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
olajfa1
2019. november 10. 13:06
Mondjuk... az "István Király szobra helyett" "zöld terület A LEGÁLSÁGOSSABB MONDÁSA VOLT ENNEK A HÜLYEGYEREKNEK! Mert István Királynak akkora a szobra, hogy ha az megépül... akkor a világ egyből összeomlik.. a CO2 miatt... Budapest meg "gázkamrává válik"... NEM VAGYUNK OLYAN HÜLYÉK MINT AMILYEN TE VAGY HÜLYE Karácsony Gergő!
Vörös Gyuláné
2019. november 09. 20:59
Karácsony, a sötétzöld műfenyő.
Robur
2019. november 09. 19:04
Ha a fideszes mocskoknak nyíg a pofája, akkor az csak jó dolog lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!