Kulturális fehérterror

2019. november 21. 22:01

Nem kell lapot tenni a Horthy-kultuszra. A cél a béke, nem a háborús győzelem.

2019. november 21. 22:01
Buzinkay György
HVG

„A minap, november 16-án volt száz éve, hogy Horthy Miklós »bevonult« Budapestre, »tetemre hívni a vörös rongyokba öltözött bűnös várost«. (A bevonulást azért kell idézőjelbe rakni, mert a jobboldali Horthy-kultusz ezt is egy heroizált cselekedetként mutatja be, miközben a román megszálló csapatok pár napja már elhagyták fővárosunkat, miután a későbbi kormányzó megegyezett az antant hatalmakkal, hogy elismeri a trianoni határokat.)

A Horthy-kultusz felélesztése, és ezen belül is a fehérterror legitimálása az elmúlt években egyre erősebben részévé vált a kormányzati propagandagépezetnek. Erre jó példa a Vértanúk terén felállított emlékmű, ami papíron a vörösterror áldozatairól emlékezik meg, de valójában eredeti felállításának (1934) oka pont a fehérterror utólagos legitimálása volt. És persze illik ebbe a narratívába, hogy vagyunk mi, az ellenzék, akik internacionalista módon, erőszakkal akarjuk ráerőltetni a magyarságra egy idegen uralmi formát (ti. a liberális demokráciát), és vannak ők, akik csak meg akarják védeni a magyarságot ettől a jelenkori »vörös hordától«.

De az ellenzék októberi elsöprő budapesti sikere után új lendülettel kezdett a propagandagépezet kulturális fehérterrorba: »ismét vörös rongyokba öltözött Budapest«. Nem kell ezt túlkomplikálni: ellenzék=kommunisták, Karácsony Gergely=Kun Béla, Momentum=Lenin-fiúk, stb.

Október 13-án a fővárosiak és több nagy- és kisebb város lakói is a kulturális terrorra mondtak nemet. Arra mondtak nemet, hogy a politika az ideológiai árokásásról szóljon, helyette pedig sokkal inkább a saját problémáink megoldásáról, mert »nincs liberális parlagfű-burjánzás, ahogy nincs konzervatív elrohadt játszótér sem«.

Ha az elkövetkező években az ellenzéki városi vezetések a helyi problémák megoldása, a jó kormányzás mellett az árkok betemetésére fog koncentrálni, akkor nem csak a következő országgyűlési választásokon való siker esélye nő meg a számunkra, hanem arra is megnyílik a lehetőség, hogy a győzelem után végre egy kiegyensúlyozott, 21. századi társadalmat hozzunk létre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
selsalzfar
2019. november 25. 03:41
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
stifwacar
2019. november 23. 22:07
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
rajgy
2019. november 23. 13:34
".............. a későbbi kormányzó megegyezett az antant hatalmakkal, hogy elismeri a trianoni határokat..............." ??? Ha valamit is egyáltalán elismert, akkor azt, hogy ott nem lehetett semmit sem tenni ellene. Az álnemzeti Fidesz csak a hazafias szavazók miatt kacérkodik néha Horthy Miklóssal. Vagy hallottuk Orbán Viktort méltatlankodni, amikor a barátja, Ronald Lauder számára egyenlőnek mondta Hitlert és Horthyt?
akiaki
2019. november 22. 20:54
a fénykép alapján tanácsköztársaság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!