Illem és illetmény

2019. november 14. 07:01

Az új városvezetők részéről illemről, korrektségről nincs szó, ellenben az illetményekről annál több.

2019. november 14. 07:01
Bácskai Balázs
Magyar Nemzet

„Akadnak ugyanakkor olyan baloldali városvezetők is, akik kifejezetten pitiánerségről tettek tanúbizonyságot. Pikó András, a VIII. kerület új vezetője például minősíthetetlen szavakkal fejezte ki abbeli véleményét, hogy Tarlós István korábbi főpolgármesternek nem lenne szabad sem egy korrekt végkielégítést, sem pedig díszpolgári címet adni – utóbbiról egyébként később lesz döntés. Pikó olyan szavakat használt nyilatkozatában, amelyekkel akár korrupciógyanús ügyekre is utalhatott, habár ez a vád még legvérmesebb ellenfelei részéről sem hangzott el a korábbi főpolgármesterrel kapcsolatban.

A pitiánerség másik eklatáns példáját Baranyi Krisztina szállította a Ferencvárosból, aki például üres dossziékról és egy iratmegsemmisítő vállalkozás utcán megálló autójáról tett ki posztokat a közösségi oldalára, azt sejtetve, hogy elődje, Bácskai János polgármester bűncselekményeket követett el. Az üres irattartókkal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy abban a polgármester napi intézendő, aláírandó dolgait tartotta, és a fotók tanúsága szerint már Baranyi korábbi látogatásakor is üresek voltak. A vádak komolyságát mutatja, hogy feljelentés azóta sem történt.

A példákat sajnos lehetne sorolni még egy darabig, de már ezek alapján is megállapíthatjuk, hogy az új városvezetők részéről illemről, korrektségről nincs szó. Ellenben az illetményekről annál több szó esik. A baloldali városvezetés két kerületben is méltatlan helyzetbe hozta a jobboldali politikusokat. A Horváth Csaba (MSZP) által vezetett Zuglóban 15 baloldali önkormányzati képviselő kapott tanácsnoki vagy bizottsági elnöki posztot és ezzel minimum bruttó 540 ezer forintos fizetést. A függetlenek és a fideszes képviselők bruttó 180 ezer forintos fizetésért dolgozhatnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2019. november 14. 12:29
Ki is az a pikó meg baranyi????? Tele a kassza, de azért kitalálnak hülyeségeket, nehogy be kelljen ismerniük az elődök hatékony munkáját! Aljas komcsik!
Pierre
2019. november 14. 10:00
ritka beteg allatfajta az orbanista. A vilag osszes aljassaganak, hatalmi visszaelesenek allva tapsol, ha a szektaja koveti el, de ha a legkisebb szello eri ellenkezo iranybol, hiszterikusan vadaskodva veri magat a foldhoz, micsoda vilagraszolo igazsagtalansag tortent vele. Tulajdonkeppen pont olyan, mint a sajat vicceiben a ciganyok.
vendelin
2019. november 14. 09:58
Ezzel szemben a "populista" Fidesz Dombóváron csökkentette a saját járandóságait...
Bástyaelvtárs
2019. november 14. 09:52
balázs fiam, ugye nem akarod itt világ szégyenére megmagyarázni, hogy tulajdonképpen nem is voltak iratmegsemmisítések ? Vagy azt, h nem is állt ki teherautónyi irat a polgármesteri hivatalból éjjel és indult el a leköszönő polgármester házához vele? Ne akard már mentegetni a menthetetlent! A béremelésekről pedig annyit, hogy akkor is így aggódtál az adóforintok miatt mikor a fidesz 200 államtitkárt nevezett ki? Vagy mikor a fidesz tavaly megszavazta az országgyűlési képviselők majdnem 20%-os fizetésemelését? (amit az ellenzék nem szavazott meg )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!