Európai magyarnak születtem, nem a szavazatom tett azzá

2019. november 15. 22:22

A Momentum mintha azt keresné, hogy mivel támadhatja a többi ellenzéki pártot.

2019. november 15. 22:22
Rónai Sándor
Facebook

„A minap azt mondtam, hogy a DK szerint igazságtalan, hogy szavazni lehet a határon túlról, ám a következményeket csak a Magyarországon élők viselik. Igazságtalan, hogy többek között a Fidesz miatt Magyarországra kirótt büntetéseket is csak a Magyarországon élők fogják befizetni. A Momentum az ügyben azzal támadta meg a DK-t, hogy szerintük »ez nagyon rossz irány«.

Nagyon sajnálom, hogy a sikeres önkormányzati választás óta -amelynek kulcsa az ellenzéki pártok gördülékeny együttműködésében rejlett- a Momentum mintha azt keresné, hogy mivel támadhatja a többi ellenzéki pártot. Szerintem ennek nagyon nincs most itt az ideje. Végre egymásra talált az ellenzék, inkább erősíteni kell az egységet, nem pedig szétzilálni azt!
Másrészt mivel meg lettem szólítva, úgy illik, ha válaszolok.
Az én nemzeti identitásomat cseppet sem befolyásolja a szavazati jogom. Koromnál fogva 2009-ben szavazhattam életemben először, de már jóval előtte tudtam: európai magyarnak születtem. Nem kértem, nem kaptam, és el sem vehetik tőlem. Ez vagyok én.
Számomra a szavazás egy döntés, ha úgy tetszik felelősségvállalás.
A szavazatommal felelősséget vállalok a döntésem következményeiért.
Éppen ezért azt például helyesnek tartom, hogy az itt élő uniós polgárok az önkormányzati választáson szavazhatnak.
Viszont azzal nem értek egyet, hogy aki soha nem élt Magyarországon, az úgy dönthet a sorsunkról, hogy nem viseli a döntése következményeit!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adarclub
2019. november 19. 07:06
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
nticovqui
2019. november 18. 01:00
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
brabant89
2019. november 17. 20:09
"a Momentum mintha azt keresné, hogy mivel támadhatja a többi ellenzéki pártot" Mivel a közvéleménykutatók szerint a Momentum lett a legerősebb ellenzéki párt, nyilván "kétfrontos harcra" kényszerül a Momentum (és persze, ne félj, Gyurcsány is.) Egyrészt harcolni kell a Fidesz ellen, biztosítani, hogy az ellenzék 2022-ben is egységesen tudjon fellépni, viszont megy a harc az ellenzéken belüli vezető szerepért. Én csak szurkolni tudok a Momentumnak, hogy 2022-ben ők legyenek a legerősebbek, és ne megint Orbán-Gyurcsány csata legyen.
zankider
2019. november 17. 19:18
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!