Egy másik olvasat

2019. november 04. 10:20

A több millió menekülttel való fenyegetőzés hatására megnőhet az igény egy erőskezű, autokratikus vezetőre.

2019. november 04. 10:20
Beck Tamás
Népszava

„A kibontakozó menekültválság lehetőséget adott Orbánnak hatalma megmentésére, a magyar társadalomban lappangó idegengyűlölet felszínre hozatala révén.

Október 13. új helyzetet teremtett. A sokáig széttöredezett ellenzék egységbe tömörült, s a xenofób kormányzati retorika varázsereje is mind kevesebb választópolgárra hat. Ebben a szituációban Erdogan dobhat mentőövet Orbán Viktornak. A több millió szíriai menekülttel való fenyegetőzés hatására hazánkban szignifikánsan megnőhet az igény egy erőskezű, autokratikus vezetőre. A törökországi rezsim képviselői feltehetőleg máris felismerték érdekazonosságukat a magyar kormányfővel. És minden bizonnyal azt az árat szabták Orbán Viktor hatalmának megmentéséért, hogy hazánk diplomáciája következetesen blokkolja Ankara szíriai kalandjának uniós megbélyegzését.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. november 05. 06:34
Fenyegetőzés? Tény vazze!
Zsolt75
2019. november 04. 18:30
Hülye vagy te, pacal.
kispufi
2019. november 04. 15:31
Elvtárs, azon túl, hogy semmi értelme az eszement ötletelésednek, igazán nem szólhatnál akkor se -meg a magadfajták se - egy szót se, ha Erdogan 90 ezer Orbán-szavazó törököt telepítene be Pestre. Ha érted.
Andilla
2019. november 04. 14:56
Bezzeg a demokratikus, befogadó Svédisztán a segghülye, teszetosza vezetéssel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!