Cenzúra, besúgás: veszélyben a szólásszabadság Németországban

2019. november 08. 08:16

Németországban egyre kevesebb nézet hangoztatható nyilvánosan.

2019. november 08. 08:16
Krisztina Koenen
Krisztina Koenen
Neokohn

„Ez eddig főleg olyan személyeket érintett, mint a hűségesen szociáldemokrata Thilo Sarrazint, aki felhívta a figyelmet a határtalan migráció veszélyeire, vagy a kereszténydemokrata Hans-Georg Maaßent, a német alkotmányvédelem (a belső titkosszolgálat) volt elnökét, aki nem értett egyet a kancellárral, amikor az »idegenellenes hajtóvadászatokról« fantáziált.

Az utóbbi hetekben viszont erőszakos »tiltakozók« már olyan személyeket akadályoztak meg a nyilvános fellépésben, akik semmilyen, a politikai korrektség ellen irányuló bűnt nem követtek el. Bernd Lucke, elismert közgazdász professzor hat évvel ezelőtt az AfD alapító tagjaihoz tartozott, majd rövid időn belül kilépett, és azóta semmilyen politikai szerveződésben nem vett részt. Időközben háromszor is megpróbálta közgazdasági előadásait a hamburgi egyetemen megtartani, mindhárom alkalommal »aktivisták« erőszakkal akadályozták meg ebben.

Thomas de Maizière, az előző Merkel-kormány belügyminisztere és a 2015-ös határnyitás egyik felelőse, Göttingenben nem tudta új könyvét bemutatni, mert »aktivisták« megrohamozták a termet, az előadó ruháját megtépték, végül a rendőrségnek kellett a volt minisztert a verekedőktől megmenteni.

A német szabaddemokraták, az FDP elnökének, Christian Lindnernek pedig a hamburgi egyetem maga tiltotta meg, hogy az egyetemen előadást tartson, viszont szívélyesen vendégül látta ugyanott Kevin Kühnertet, a kommunista igéket hirdető ifjúszocialisták (Juso) vezetőjét, valamint Sahra Wagenknechtet, a posztkommunista Die Linke vezető személyiségét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuzmics
2019. november 08. 17:35
"Németországban egyre kevesebb nézet hangoztatható nyilvánosan." Jó reggelt!
Orange79
2019. november 08. 13:00
Németország keleti fele lassan bánni fogja, hogy újraegyesültek az elhülyült libsi diktatúrába és véleményterrorba fulladt nyugati résszel. Ki hitte volna?
magnahungaria
2019. november 08. 11:37
Kedves Krisztina Koenen! Nagyon jó írás! Most már csak azt várom, hogy egyszer s mindenkorra az ó- és neo-kohnok mondják már ki végre a megcáfolhatatlan tényt: SEHOL A VILÁGBAN NEM OLYAN JÓ ZSIDÓNAK LENNI, MINT MAGYARORSZÁGON!!! Ennek megfelelő bánásmódot kérünk mi is!!! Nem bánnám, ha Seres et. is csatlakozna! Egyszer mondaná már ki!!! Itt vagyunk mi, sok rohadt gój, akik minden ehetőséget megadtunk/megadunk ... lassan a cionisták és anticionisták is leszállhatnának hazánkról ... nem ITT vernek/gyilkolnak rabbikat/kipásokat ... Ha jól tudom, itt él és virágzik a Lauder iskola ... Lauder urat is lehetne erről nyilatkoztatni egy párszor ...
tango47
2019. november 08. 10:59
Lám milyen nemzetközivé vált a világ: megszólalásig hasonlít az a csürhe, amely a győri önkormányzatba próbált meg betörni, a nyugati egyetemeken randalírozó csürhére, akár Németországra, akár az USÁ-ra tekintünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!