A török barátság hete

2019. november 09. 17:21

Orbán készséges mosolya nem tudja pótolni az euró milliárdokat, ugyanakkor erősíti a török elnök pozícióját Európával szemben.

2019. november 09. 17:21
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Orbán Viktor (a török elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján), hogy az elmúlt napokban nálunk járt Putyin, orosz elnök, a német külügyminiszter, majd most Erdogan, és »ez pontosan az a külpolitika, amelyet szeretnénk a jövőben is folytatni: a Magyarország számára fontos országokkal szoros együttműködésre törekszünk«.

Ezzel szemben a tény az, hogy az Orbán által elképzelt földrajzi háromszögben egyáltalán nem egyforma súlyúak a szereplők, és nem is ugyanolyan viszony fűz bennünket hozzájuk. Elvileg. Ha a magyar miniszterelnök még nem felejtette el, Magyarország az Európai Unió tagja és nem az Eurázsiai Unióé, és bár a Türk Tanácsba bekéredzkedett, az teljesen súlytalan az EU-hoz képest. Ráadásul Oroszország Európa ellenfeleként viselkedik, célja az unió bomlasztása, és most éppen azzal a Törökországgal szövetkezik, amely szintén az EU-t zsarolja. Akkor milyen helyet is nézett ki magának Orbán ebben a háromszögben? Csak nem a Moszkva és Ankara közöttit?

Azt állította ugyancsak Orbán (a Kossuth rádióban), hogy Törökország nélkül nem lehet megállítani a Magyarország és Európa felé tartó migránsáradatot, ezt azonban az ellenzék nem akarja megérteni.

Ezzel szemben a tény az, hogy az ellenzék ezt éppen olyan jól tudja, mint a miniszterelnök, de azt is tudja, hogy ehhez nem szükséges kirívóan szívélyes viszonyt fenntartani a török diktátorral. Ettől ugyanis Erdogan még nyugodtan zsarolhatja az Európai Uniót, amelytől több pénzt akar kicsikarni. Orbán készséges mosolya nem tudja pótolni az euró milliárdokat, ugyanakkor erősíti a török elnök pozícióját Európával szemben. Nem hiszem, hogy Orbán ezt ne értené. Csak nem akarja érteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
subshelpcrip
2019. november 11. 18:17
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Esvány
2019. november 11. 14:09
Drága Albán úr! Még nincs egy éve, hogy február 20-án Isztambulban, az úgynevezett Budapest Folyamat keretében, a bevándorláspárti erők az Erdogan elnökletével megtartott konferencián verték a nyálukat, hogy egy újabb bevándorlást támogató nemzetközi dokumentumot tető alá tudjanak hozni. Akkor a magyar kormányt szidtátok, mert nem volt hajlandó elfogadni a bevándorláspárti nyilatkozat-tervezet szövegét - ami Törökországnak nagyon is tetszett volna. Most meg az a baj, hogy valamiben egyetértünk Törökországgal, aki nemcsak NATO szövetségesünk, hanem fontos stratégiai gazdasági partnerünk is? Például a jövőben csak a Török Áramlaton keresztül juthatunk az olcsó orosz gázhoz, hiszen Ukrajnán keresztül megszűnik a transzport. Drága Albán úr, ne legyen már a saját érdekeinek az ellensége! CIA/Soros parancsra sem!
IV. Fawkes
2019. november 10. 13:55
A Bolgár gyűlölet évtizedei...
Peter8811
2019. november 10. 10:49
Sajnállak Gyuri bácsi, eddig még semmi nem jött be nektek Raj Laci bácsi és Nagy Imrus bácsi akasztásán kívül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!