A szociális dolgozók bére 2010 óta 84 százalékkal emelkedett

2019. november 19. 16:54

A kormány továbbra is nyitott a párbeszédre, az ellenzék az indulatok szításában érdekelt.

2019. november 19. 16:54
EMMI
MTI-OS

„A kormány eddig is nyitott volt, ezután is nyitott a szociális dolgozókat érintő tárgyalásra. A sztrájk jogszabályi feltétele, hogy az érintett ágazatban biztosított legyen a még elégséges szolgáltatás. A március óta tartó szociális ágazati tárgyalásokon, legutóbb hétfőn volt tárgyalás, a szakszervezetek elégséges szolgáltatások mértékéről szóló javaslata elfogadhatatlan volt a kormány számára, mert azzal veszélyeztetnék az ellátottak, például az idősotthonokban fekvő, beteg emberek biztonságát. Megállapodás hiányában a bíróság hatásköre kimondani a sztrájk feltételeit.

Az elmúlt években számos lépés történt a szociális dolgozók anyagi és szakmai megbecsülésének javításáért. A szociális dolgozók bére 2010 óta 84 százalékkal emelkedett. A minimálbér és a garantált bérminimum emelkedésével járó többletkiadásokat továbbra is átvállalja a kormány az önkormányzati, egyházi és civil fenntartású szociális intézményektől, s a hozzájárulás 2020-tól beépül a támogatásba. Meggyőződésünk, hogy az ügyet továbbra sem a sztrájk és a politikai hangulatkeltés, hanem a párbeszéd szolgálja.”

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ondiabind
2019. november 21. 04:01
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
southwind
2019. november 20. 22:10
baromi szerencse, 75 ezret kapok 4 órára béremeléssel, ágazati pótlékkal. Jó lesz ha az emminél elkezdenek tanulni fürdetni, etetni, pelenkázni, gyógyszerezni mert muszáj lesz. 62 éves vagyok szoc gondozó 4 órában mert két infarktusom volt és 45 ezres rokkant nyugdíjból nem lehet megélni -csak 47ből, ugye -a négyórás munkámért 75ezer ötszázat kapok béremeléssel és ágazati pótlékkal!!!!!!!! Ja még ennyit se, mert a bérletet nekem kell megvenni (7ezer) hogy időslátogatni tudjak.Aljas módon visszaél a kormány a szoc érzékenységünkkel, hogy nem tudjuk azt mondani, na marika néni, holnaptól csináljon amit akar, telózzon a mentőkért, mert az eü dolgozók többet keresnek mint mi...pedig marika néni ahhoz hogy egyen nekem kell elintézni a bevásárlást az esetleges ebédmegrendelést, nem az ételliften küldik fel, nekem kell elmosogatni, nem a konyhai kisegítőnek. Ahhoz hogy gyógyszere legyen el kell mennem az orvoshoz receptért, aztán sorbanállni a patikában, nem csak benyúlni a gyógyszerszekrénybe...és ugye a nővér nem áll sorban a postán se, hogy befizesse a csekkeket..igaz, nem dolgozunk éjszaka, meg hétvégén hivatalosan- mert egyébként a rokontalan idősek kihez fordulnának, ha nem hozzánk..és a kormány hazudik...hogy majd lesz mi a franc jövőprogram...már a nevét is elfeledtük. Már nem is hazudja, hogy bért emel...de lesz itt baj, mert ez évben az én 150 ezres városomban 5 szocmunkást tudtak beiskolázni (tavaly egyet sem ), a cégnél meg kétharmada közel az öregségi nyugdíjhoz. Majd nyugdíjas ápol nyugdíjast...hát nem....már a java külföldön dolgozik 1200-1500 euróért kétheti váltásban és a német , angol és svájci időseket is lehet szeretni....akkor majd az lesz mint az eü-ben, mikor már ég a ház, gyorsan elkezdik feltornázni a béreket, csak már nincs kinek...ha majd az idősek segítség híján tömegesen elhaláloznak, akkor valamit pötyögnek, mert az unió esetleg rákérdez
scion
2019. november 20. 14:28
Röhej, nem mindegy minek a 84%-a. 100ft nak vagy 100.000 nek az arány ugyan az, de a mennyiség nem. jah és hogy mindezt 9 év alatt. Nagy teljesítmény.
balbako_
2019. november 20. 06:10
Ennyit a tényekről.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!