A Momentum és a PS esete a felvidéki magyarokkal

2019. november 12. 15:03

Ha nem lett volna ez az elszólás, talán senki se figyelt volna fel eme progresszív platformra.

2019. november 12. 15:03
Csonka Ákos
Felvidék Ma

„Egyes »rossz nyelvek« szerint mind a Momentum, mind az elvtestvéreinek számító más pártok (Progresszív Szlovákia, ALDE stb.) valójában egy tőről fakadnak, s azt hivatottak beteljesíteni, hogy egyazon értékrend mentén történjenek hatalomátvételek Közép- és Kelet-Európában. Ennek gyanúját csak igazolja, hogy valamennyi párt/mozgalom egyszerre alakult, egységes színekkel, szólamokkal, retorikával operálnak, egyazon politikai (szélső liberális) értékrendet képviselnek és felettébb gyanúsan közeli kapcsolatot ápolnak egymással (mintha csak egy keltetőből érkeztek volna).

Ennél a pontnál az olvasók egyik része egyszerre kiált fel, hogy Soros!, a másik pedig, hogy már én is összeesküvés-elméleteket gyártok. Megítélésem szerint a valóság ennél némileg árnyaltabb. A köznyelv valóban hajlamos egy komplex jelenséget leegyszerűsítve tálalni, ez esetben az öreg »filantróp spekulánsunk« nyakába varrni a storyt – persze nem gondolom, hogy neki ne lenne benne némi érdeke, de meggyőződésem, hogy nagyobb buli ez annál, hogy Gyuri bá’ egyedül akarná kipörgetni a gépen a cseresznyéket. De kétségtelen, hogy a szálak geopolitikai sakktáblához vezetnek, ahol merőben más érdekek állnak szemben egymással – melyet ezek a »tiszta tekintetű, ártatlan és tiszta srácok« sem tagadnak (pl. viszonyuk Macronhoz, a migránskrízishez stb.).

Visszatérve a PS Magyar Platformjának momentumos alakításához, szeretném leszögezni, nem gondolom, hogy nagyobb jelentőséget kellene tulajdonítani neki. Sőt, ha nem lett volna e »freudi elszólás«, akkor a felvidéki közösség nagy része ugyanolyan közönnyel tekintett volna erre a magyar platformra is, mint azokra a hasonló próbálkozásokra, melyek korábban felbukkantak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RollsRoyce
2019. november 13. 14:55
Most okt 13 után milyen okosak vagyunk. Tetszettünk volna forradalmat csinálni mert ha nem mi akkor ezek a judeobolsevik pribékek Judapestről, Buzipestről fogják megcsinálni.
catalina9
2019. november 13. 07:10
„Egyes »rossz nyelvek« szerint mind a Momentum, mind az elvtestvéreinek számító más pártok (Progresszív Szlovákia, ALDE stb.) valójában egy tőről fakadnak, s azt hivatottak beteljesíteni, hogy egyazon értékrend mentén történjenek hatalomátvételek Közép- és Kelet-Európában. Ennek gyanúját csak igazolja, hogy valamennyi párt/mozgalom egyszerre alakult, egységes színekkel, szólamokkal, retorikával operálnak, egyazon politikai (szélső liberális) értékrendet képviselnek és felettébb gyanúsan közeli kapcsolatot ápolnak egymással (mintha csak egy keltetőből érkeztek volna)." hát ők a nyálas "politikai árvák" akik szűznemzéssel születtek Soros öléből, aztán keresztezték őket a Verhofstadtal, Gyurcsánnyal, Timmermanssal, és a nevelőapjuk után fedőnevet is kaptak például, Fekete-Gyurcsány, elölről Fekete, hátulról Gyurcsány.
catalina9
2019. november 12. 17:07
Bár erős kifejezés és kézzel-lábbal tiltakoznak is ellene Fekete-Győrék, ám ez mégiscsak nettó nemzetárulás, amihez hasonlót még Gyurcsány és a szocialisták sem mertek korábban. Pedig e nemzetpolitikai konteó már 100 éve fennáll, és a kommunizmus, illetve a visszacsatolás éveit leszámítva a mindenkori magyar kormányok, sőt a mindenkori magyar politikai elit gondviseléssel anya(országként) tekintett a határokon túli magyarságra mind a jobb-, mind a baloldali kormányok idején. Ebben ugyanis konszenzuszos egyetértést hoztak létre, egyfajta politikai minimumként, ami bár torzult időnként, de még a Gyurcsány-kabinet alatt sem szűnt meg. Igaz, akkoriban jócskán csökkent az erkölcsi, anyagi vagy eszközbéli támogatás, de arra mindeddig nem volt példa, hogy magyarországi politikai szereplő saját, anyaországon kívül élő véreivel helyezkedett volna szembe nem magyar javára."
Megtalálta
2019. november 12. 16:00
Ezek tényleg egy tőről fakadnak: https://ma7.sk/kozelet/quotaz-autonomia-nem-megoldasquot-megalakult-a-progressziv-szlovakia-magyar-platformja Úgy félnek az autonómiától, mint ördög a tömjénfüsttől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!