A DK igazán tűrhetné jobban a kritikát

2019. november 15. 08:05

Őszintén meg kell mondanom, hogy a DK-t egy istencsapásának tartom már régóta.

2019. november 15. 08:05
Szűcs Zoltán Gábor
Szűcs Zoltán Gábor
Mérce

„Miután az a megtiszteltetés ért, hogy a DK revolvermédiája, a Nyugati Fény nevű izé Tamás Gáspár Miklós és Konok Péter mellett említett mint »az erre mindig kapható megmondó-ember kaszt« egyik tagját, akiknek az a bűnük, hogy kifejezték nemtetszésüket amiatt, hogy a DK október 24-én az Európai Parlamentben elhasaltatott egy határozati javaslatot, amely arra szólította volna fel a tagállamokat, hogy gondoskodjanak a Földközi-tengeren hánykolódó menekültek és egyéb migránsok kimentéséről, arra gondoltam, hogy meghálálom a megelőlegezett bizalmukat és megmondom a véleményem arról, ahogy a DK ezt az ügyet kezelte.

Őszintén meg kell mondanom, hogy a DK-t egy istencsapásának tartom már régóta, az Orbán-rezsim okozta nyomorúságunkon sokat rontó, alapvetően elhibázott politikai vállalkozásnak, amelynek érdemeit elsősorban nem a tavaly ősz óta zajló, a rezsim önbizalmát lassanként erodálni kezdő politikai folyamatokon kell lemérni, ezek ugyanis elsősorban a pártok által túl sokáig magukra hagyott választók öntudatra ébredésének köszönhetők, hanem az ellenzéki politika 2018 áprilisi totális összeomlásig tartó sok-sok éves vergődésén, s nem utolsósorban azon a szerepen, amelyet a pártalapító Gyurcsány Ferenc a 2010 előtti kétblokk-rendszer belülről lebontásában játszott.

Magyarán: ha 2019 őszének relatív ellenzéki sikereit az antiorbánista ellenzékiség áttörésével magyarázhatjuk is, nem szabad egy pillanatig sem elfelejtenünk, hogy ennek az újfajta ellenzékiségnek a kialakulása nem kis részben azért váratott magára ennyit, mert az ellenzék egyik meghatározó szereplője volt a DK. Ez a véleményem nem most alakult ki, nem is valami zsigeri ellenszenv terméke, hanem sok év alatt a magyar politika szorgos megfigyelőjeként, liberális meggyőződésű baloldali választópolgárként szerzett keserű tapasztalataim összegződése.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nticovqui
2019. november 18. 01:05
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
zankider
2019. november 17. 19:25
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Agnieszka
2019. november 17. 09:13
Atz egész cikket végigolvasva csak az marad meg, hogy egy ilyen ember mint a cikk írója, jobban tenné ha más foglalkozás után nézne. Sületlen szamárságok hosszan kifejtve.
Takita
2019. november 15. 17:19
Egyedül a DK nem ment el a Magyar Állandó Értekezlet ülésére, pedig meghívták. Az üzenet világos: nem vállalunk közösséget a határontúli magyarokkal. Tisztára a kommunizmus időszakának szemlélete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!