Ne legyen Csömör Potemkin-falu

2019. október 04. 09:59

Az ellenfeleink civilnek hívják magukat, de távolról sem függetlenek.

2019. október 04. 09:59
Bánhidi Balázs
Magyar Nemzet

Bánhidi Balázs, a csömöri Fidesz polgármesterjelöltje a közelmúltban a balliberális média célkeresztjébe került, a legnagyobb portálok írtak lejárató anyagokat a vállalkozóról.

Számomra ez egyértelműen a regnáló faluvezetés munkásságát »dicséri«, az ő kampányembereik megrendelésére készülnek ezek a cikkek. Az igazság nem nagyon zavarja össze őket. Az ellenfeleink civilnek hívják magukat, de távolról sem függetlenek. Fábri István például korábban SZDSZ-es volt és az egész csapat ars poeticája a balliberális oldalhoz áll közel.

Több mint egy évtizede leltünk otthonra Csömörön, azóta megszülettek a gyerekeink is, és ez idő alatt egyre fontosabb lett, hogy milyen környezetben élünk. Helyi közéleti tevékenységem azzal kezdődött, hogy elkezdtem megoldani a családomat és a csömörieket is érintő problémákat civilként.

Például az óvodai játékokat nyaranta elvittem a céghez, és az összes játékot meghegesztettük és visszavittük óvodakezdésre. Mindezt azonban a településvezetés nem nézte jó szemmel. Hónapokon keresztül egyeztettünk például az önkormányzattal egy játszótér kerítésének a helyreállításáról, amelyből szögek lógtak ki, ám végül a többi szülővel magánkezdeményezés keretében javítottuk meg azt, mire a településvezetés kihívta ránk a rendőröket.

Az emberek számára kiderült, hogy van itt olyan erő és akarat, aki tud is, és valóban szeretne is a helyieket érintő ügyekkel foglalkozni. Ne Potemkin-falut építsünk, ne csak úgy nézzen ki, hanem olyan is legyen. Sok minden épül Csömörön, de ha közelebbről is megnézi az ember a projekteket, akkor látja, milyen silány a kivitelezés. Megválasztásom esetén ezen szeretnék a leginkább változtatni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
navis praetoria
2019. október 05. 08:32
Ki az a Potemkin? Az biza a jó öreg Patyomkin, akiről a hírhedt páncélost is elnevezték. Tovább folyik a bizonyos körökben pozitív Patyomkin páncélos lehasítása a köztudatban a negatív "Potemkin" faluról. Mint az ábra mutatja, eredményesen.
Akitlosz
2019. október 04. 23:21
A magát civilnek beállító Fidesz jelölt szidja a magukat civilnek beállító ellenfeleit. Ekkora öngólt ritkán látni a politikában.
Vili
2019. október 04. 11:08
A rendőrök az önkormányzatban találták meg a szekszárdi ellenzék ellopott plakátjait
Vili
2019. október 04. 11:03
„Helyreigazítás: Valótlanul híreszteltük, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester felesége, Márki-Zayné Vincze Felícia úgy vezetett le éveken át szüléseket, hogy sem engedélye, sem pedig honosított diplomája nem volt. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Márki-Zayné Vincze Felícia otthonszüléses vállalkozásának pénzügyi beszámolóiban a cég árbevételének a fele nem szerepel, vagyis ezen összeg eltűnt.„
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!