Lengyel László az ellenzéki városok összefogását szorgalmazza Orbán Viktorral szemben

2019. október 26. 10:18

A Népszavában közölt elemzése szerint a Szabad Városok Szövetségével így „erő és tudás ülne szemben Orbán Viktorral”.

2019. október 26. 10:18

A Népszava szombati számában Lengyel László politológus az önkormányzati választások utáni belpolitikai helyzetet vázolja fel. Meglátása szerint a Borkai-ügy csak a szikra volt az ellenzék sikeréhez, ehhez kellett annak teljes összefogása is.

Lengyel kitér Budapestre is, ahogy kifejti, a Szabad Városok Szövetségének gondolatát eredetileg Demszky fogalmazta meg, és ezt most Karácsony magáévá tette. A publicista úgy véli, hogy a kormánnyal szemben az ellenzéki városok egységes koalíciója léphetne fel hatásosan, így Budapest, Pécs, Szeged, Miskolc és a többi ellenzéki vezetésű település teljes összefogása szükséges. „Erő és tudás ülne szemben Orbán Viktorral” – fogalmaz, és hozzáteszi, így az eladósodottság miatt a kormánytól való erős függés is feloldható lenne.

Összesen 279 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
terra
2019. október 28. 09:57
Lengyel László polgárháborút szeretne az ellenzéki vezetésű városokra és azok anyagi forrásaira építve. A következő lépés szerinte nyilván a Tanácsköztársaság kikiáltása. Na ez az, amire ennek az országnak semmi szüksége. Ebben a mocskos játékban a legrosszabbul az ellenzéki vezetésű városok járnak, mert ezeket totálisan lefosztják és eladósítják, mert az utcákra, iskolákra, játszóterekre, egészésgühyi intézményekre stb. nem jut majd pénz, mert azt részben a politikai harcra fordítják, részben lenyúlják a hatalomra került "éhesek".
Szőke Ciklon
2019. október 27. 20:53
Mi meg alapítsuk meg a MAGYAR VÁROSOK-FALVAK SZÖVETSÉGÉT!
atila68
2019. október 27. 20:53
Eddig ez a faszi bármit javasolt vagy jósolt az nem jött be, vagy az ellenkezője történt.
tango47
2019. október 27. 19:53
Lengyel az a jós, akinek még egyetlen jóslata sem jött be. Mások ezzel a szakértelemmel éhen haltak volna már többször, de ő vidáman él a TVK millióiból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!