Karaktergyilkossági kísérlet

2019. október 03. 18:34

Orbán Viktor immár hazudik reggel, éjjel meg este.

2019. október 03. 18:34
Beck Tamás
Népszava

„Merthogy 2006-ban, a balatonőszödi kormányüdülőből kiszivárgott hangfelvétel kapcsán több-kevesebb hitellel még kijelenthette az uszító népvezér, hogy ő bizony sohasem hazudott kormányfőként a népnek. Az utóbbi kilenc év orbáni regnálásának ismeretében ugyanezt az állítását már csak kacagás kísérné hallgatósága részéről.

»Senki sem uralkodhat ártatlanul« – mondotta volt a jakobinus Antoine de Saint-Just, »a terror arkangyala«. Gyurcsány szavait kölcsönvéve, Orbán Viktor immár hazudik reggel, éjjel meg este. A teljesség igénye nélkül: a 2010-es kormányváltást követően államcsőddel riogat alaptalanul, miáltal a devizahitelesek kerülnek szorult helyzetbe. »Megvédi« a lakosság nyugdíjvagyonát, ami aztán egyszerű rablásnak bizonyul. Elárulja szövetségeseit az európai politikai porondon, de amint fordul a széljárás, gyáván visszatáncol. A Közép-európai Egyetem elüldözése érdekében a saját maga által hozott szabályokat is megszegi. Az akadémikusokat megállapodással hitegeti, majd erővel sajátítja ki az MTA vagyonát. A fóti nevelteket hazug érvek alapján lakoltatná ki otthonukból. Meg- megújuló kísérleteket tesz hazánk történelmének meghamisítására. A sor hosszan folytatható.

Erkölcsi fölényének elvesztése után kétséges, hogy Orbán Viktor sikeresen le tud vezényelni egy Karácsony Gergely elleni karaktergyilkosságot. Ha a főváros változást óhajtó lakói nem hagyják magukat befolyásolni a piszkos módszerekkel megszerzett, összevágott hangfelvételtől, október 13-án a kormányfő legyőzhetetlenségének nimbusza is odalesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2019. október 04. 19:02
"Karaktergyilkossági kísérlet" AHA! "Orbán Viktor immár hazudik reggel, éjjel meg este." NA EZ AZ IGAZI KARAKTERGYILKOSSÁG!
Tatulus
2019. október 04. 15:34
A Népszagának már csak ilyen silány firkászokra telik? Undormány!
nyugalom
2019. október 04. 09:20
Aki gerinctelen, az nem karakteres! Miről firkál ez az alak?
kispufi
2019. október 04. 08:58
Szerintem a te hazáddal semmit nem tesz. Az övé és a tiéd között nincs átfedés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!