Jól értettem-e a győzelmi beszéde után elhangzott mondatot?

2019. október 15. 10:08

Mégis, milyen prevenció az, ami emberi életek kioltását szorgalmazza?

2019. október 15. 10:08
Meuwissen Lídia Lelle
Vasarnap.hu

„Kedves Karácsony Gergely!

Mint nagyrészt Budapesten tartózkodó polgár (akiért ugyebár mostantól szintén munkálkodni fog) szeretnék feltenni Önnek egy kérdést. Mivel nem szeretek elhamarkodottan ítéletet mondani, úgy vagyok vele, kérdezzünk vissza, ugyan jól értettem-e a győzelmi beszéde után elhangzott mondatot:

»A magam részéről azt viszont támogatom, hogy a főváros olyan prevenciós programokat vigyen, amelyek a nem kívánt terhességek megszakításához vezetnek.«

Ön már főpolgármester, azaz biztosan okos ember és tudja, hogy a fogantatás pillanatától egy önálló DNS állománnyal rendelkező emberi egyedről beszélünk. Onnantól fogva már semmi nem »adódik hozzá pluszban« a táplálékon kívül, azaz minden abból fejlődik ki. Tehát megegyezhetünk abban, amiben a tudomány álláspontja egyértelmű: a méhen belül lévő fejlődő szervezet is ember, tehát a terhesség »megszakítása« egyenlő egy emberi élet kioltásával. Ha kívánt volt az az élet, ha nem.

Tehát a kérdésem: ebben a helyzetben mit ért prevenció alatt? Mert ha úgy értette, hogy a nem kívánt terhességeket szeretné megelőzni prevenciós programokkal, az nagyszerű ötlet, én is segítek, amiben tudok. De sajnos (remélem, csak véletlenül) nem ezt állította. Ön azt mondta, hogy a nem kívánt terhességek megszakításához vezető prevenciós programokat szeretne. Mégis, milyen prevenció az, ami emberi életek kioltását szorgalmazza?

Válaszát várva, üdvözlettel;

 

Bartos Lídia Lelle

(magyar állampolgár, budapesti egyetemista, 24 éves nő, aki hisz abban, hogy az emberi élet legalább olyan fontos, mint a klímavédelem)”

(Itt olvashatja el az előzményt jelentő interjút.)

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. október 16. 17:35
Ha a "baszás" "kivánt volt"-- mert létrejöhetett belőle egy kis emberi élet, akkor NYILVÁN "KIVÁNTÁK" TE SEGGFEJ-- AKKOR a kis ember SEM LEHETETT "NEM KIVÁNT" HÜLYE KARÁCSONY , TE ÁLLAT. ENNYI MINIMÁLIS ÉSZ LEHETNE A TE HÜLYE TÖKFEJEDBEN BAZZDMEGANYÁD HÜLYE "KARIGERI" TE BAROM SEGGFEJ állat--kapd be a saját faszodat csúcshatökör!
nospicker
2019. október 15. 20:17
Ha valóban csökkenteni szeretnénk az abortuszok számát, akkor a középiskolai szexuális felvilágosítást, azon belül is a felelős védekezés oktatását kellene erősíteni, ezzel lehetne csökkenteni a nemkívánatos terhességek számát.
Box Hill
2019. október 15. 18:22
Budapest tehát egy nyíltvégű tömeggyilkosságot tervező főpolgármestert választott magának. remek teljesítmény.
felcsutil okupec
2019. október 15. 16:23
"A magyar Eximbank 382 millió eurós hitelkeretet ad a Türk Tanács tagállamainak" orban megint kilopja a penzt az orszagbol, hogy mikor menekulnie kell legyen az egesz pereputtyanak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!