Független média

2019. október 18. 09:56

A választópolgárok többségéhez egyszerűen nem jutnak el a valódi információk.

2019. október 18. 09:56
Donáth Anna
Facebook

„Az újságírók kockáztatnak a legtöbbet azért, hogy megvédjék a demokráciát és az Európai Unió értékeit – erről volt ma szó európai pártcsaládunk, a Renew Europe által szervezett konferencián.

A beszélgetés elején megemlékeztünk a 2 éve meggyilkolt máltai oknyomozó újságíróról, Daphne Caruana Galiziararól. Az ő példája mutatja meg, mit kockáztatnak valójában azok, akik mindent megtesznek azért, hogy leleplezzék a hatalmasok lopásait és visszaéléseit; Galiziara például sokat írt a kormány és a szervezett bűnözés összefonódásáról.

Egy hős volt, és hősként fogunk rá emlékezni – nem csak máltai, hanem európai hősként.

A konferencián arról is beszélünk hogy az Európai Uniónak is sok dolga van még azzal, hogy megvédje saját tagállamainak újságíróit. Én a magyar helyzetről beszéltem, és arról, hogy azért lettem politikus, mert egyszerűen nem tudtam tovább nézni, ahogy teljesen leépítik és tönkreteszik a magyar jogállamiságot és demokráciát – ennek ugyanis a médiaszabadság és a független újságírás is nagyon fontos alappillére.

De a helyzet ma az, hogy a választópolgárok többségéhez egyszerűen nem jutnak el a valódi információk. A magyar nyilvánosság jelentős részét leuralja a kormány által működtetett és finanszírozott propagandagépezet, ami szolgálatába állította nem csak a közmédiát, de több, korábban független médiumot is – ráadásul az uniós pénzből gazdagodó oligarchákon, családtagokon keresztül. Persze, bárki indíthat saját lapot, de az állami hirdetésekkel teljesen el van torzítva a médiapiac, és már a piaci hirdetők is alig-alig mernek hirdetni független médiumokban, nehogy magukra haragítsák a miniszterelnököt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skankhunt42
2019. október 19. 12:35
Miért független egy Index vagy 24.hu. Nyiltan balliberális médiumok. Vagy minden független ami nem jobboldali?
atila68
2019. október 19. 10:41
Annácska! Ha a szavazókhoz minden információ eljutna te még mindig papírcsákókat hajtogatnál egy mozgalmi főhadiszállásnak kinevezett körúti alagsorban.
Peter8811
2019. október 19. 05:30
Édesapád töke viszont függő attól függ, hogy sikerül e a takarítónőt megcsöcsörészni az MSZP székletesegyházban.
szavaztam
2019. október 18. 18:34
hazudozzál te idióta... mindenkinek van telefonja és olvashatja a hazugságaidat....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!