Európa megtagadói (4.)

2019. október 06. 14:05

A Conte-kormány szavazatvásárlással, lélekkufársággal szeretné bebetonozni hatalmát.

2019. október 06. 14:05
Faggyas Sándor
Magyar Hírlap

„„Nagy percekben a történelem szereti a kor szüksé­geit választottaiban összefoglalni s a nemzet géniuszát egy emberben személyesíteni” – írta Kossuth Lajos 1859-ben Giuseppe Garibaldinak.

Az olasz szabadságharcos tábornok más olasz hazafiakkal – köztük Giuseppe Mazzinival – és magyar katonákkal – köztük Türr István tábornokkal – egyike volt azon hősöknek, akik felszabadították Itáliát az idegen uralom (Bourbonok és Habsburgok) alól, és létrehozták az egységes, nemzeti Olaszországot. Amelynek nem hivatalos, népszerű szabadsághimnusza egy harmadik Giuseppe, Verdi Nabucco operájának rabszolgakórusa volt. Velük ellentétben, egy másik Giuseppe ma az olasz nemzetnek nem a géniu­szát, hanem piti balekját személyesíti meg, aki balfék kormányával az egységes, nemzeti Olaszország felszámolásán ügyködik.

A második Conte-kormány az elsőhöz képest – amelyben még benne volt a Matteo Salvini vezette patrióta, bevándorlásellenes Liga – száznyolcvan fokos fordulatot végrehajtva az olasz, egyben az európai kultúrát megtagadó sötét erőkhöz csatlakozott. Szeptember elejei hivatalba lépését követően szinte azonnal megnyitotta a dél-olaszországi kikötőket az illegális (zömében muszlim) migránsok tömegét Afrikából Európába szállító, az embercsempész bűnszervezetekkel szorosan együttműködő, jogsértő NGO-hajók előtt.

Az ördögi haditerv részeként a senki által meg nem választott baloldali Conte-kormány e héten benyújtotta azt a törvényjavaslatot, amely automatikusan olasz állampolgárságot adna az országban született vagy tizenkét éves koruk előtt bárhonnan odaérkezett/odaérkező gyerekeknek. Emellett tizenhat évre csökkentené a szavazati jog alsó korhatárát, ezáltal egy csapásra legalább egymillióval emelkedhet az olaszországi választópolgárok száma, de ez jóval magasabb is lehet, ha a bevándorló fiatalok is állampolgárságot kapnak. Vagyis a Salvini által árulónak nevezett, antidemokratikus Conte-kormány szavazatvásárlással, lélekkufársággal szeretné bebetonozni hatalmát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2019. október 07. 06:11
Itt már nem a szög bújik ki a zsákból, hanem egy xxl-es ácskapocs.
BőröndÖdön
2019. október 06. 15:49
Borkai Zsolt.
Csendesgyöngy
2019. október 06. 14:32
A Conte vezette kormány szépen fűrészeli maga alatt az ágat! A legutóbbi rendőrgyilkosság sem nekik hozza majd a szavazatokat.
Borkai és a Mandiner is lapít?
2019. október 06. 14:17
Még mindig nagy a csend kedves Mandiner,!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!