Egyszer majd körbefocizzák őket

2019. október 21. 07:30

A magyar kormánytényezők erejük korlátait még nem ismerő, ingerült nagykamaszként viselkednek, ha ellenállásba ütköznek.

2019. október 21. 07:30
Nagy N. Péter
168 Óra

„Az őszödi beszéd nyilvánosságra hozatala utáni káoszhoz képest nehezen értékelhetők soha nem látott kulturális katasztrófaként a hang- és képfelvételek, amelyeket ránk mértek az elmúlt hetek.

Meglehet, a keményebb napok most jönnek. 2016. október elején például a Fidesz elbukta a kvótanépszavazást, amennyiben az érvénytelen lett, majd egy héten belül bezáratta a Népszabadságot. Erőt demonstrált. Orbán mostani vereséggel felérő győzelme sem valószínű, hogy válasz nélkül marad.

A választások ki is szorítottak a nyilvánosságból gesztusokat, amelyek jelezték, hogy egyébként sincs kiegyensúlyozott mentális állapotban a hatalom. Akár még Gulyás Gergelyt követve is oxigénhiányos szintekre ereszkedhettünk le. A szeptember végi kormányinfón közölte a Karácsony-féle hangfájlról, hogy »a Fideszen belül ilyen felvétel nem szivároghatna ki, az emberek egymást (…) a baloldalon veszik fel«. A véletlen aztán napokon belül aligha a bal partról sodorta a hullámok tetejére Borkai partijának részleteit. De ez csak groteszk.

Gulyás azonban ugyanazon a kormányinfón tudatta, visszataszítónak tartja a klímasztrájk témáját. Azt is, hogy »egy 16 éves, beteg kisgyereket használnak fel hozzá«. Ez viszont mélypont. Greta Thunberg, aki meghívottként épp egy ENSZ-konferencián szólalt fel, nem beteg, bár valóban fejlődési rendellenesség nehezíti az életét, és semmiképpen sem kisgyerek. Viszont tudja, hogy lehet a nyilvánosság előtt megszólalni.

Aki pedig felnőtt, nem úgy vitatkozik, mint Gulyás. Ismét azzal szembesültünk, hogy a magyar kormánytényezők erejük korlátait még nem ismerő, ingerült nagykamaszként viselkednek, ha ellenállásba ütköznek.”

(MTI)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
riofolta
2019. október 22. 11:17
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
retsag
2019. október 21. 18:05
Most tényleg nem értem, miért nem lehet egy beteg gyereket "beteg gyereknek" nevezni. Vagy ez már az újbeszél?
Mich
2019. október 21. 11:07
Tükörbe beszélsz, idióta!
józan paraszti ész
2019. október 21. 10:14
" bezáratta a Népszabadságot" Szálljatok le már a döglött lóról! Egyrészt, jó újságot kell csinálni amit megvesznek a zemberek! Másrészt a nyomtatott sajtó (sajnos) egy kihalóban lévő műfaj. Kit előbb kit utóbb ér el a vég. Sajnos ami utána jön facebook-világ sokkal rosszabb lesz, de a többség erre is utólag fog rájönni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!