Biztonság

2019. október 02. 06:44

A baloldalon nem állnak túl jól a nyugdíjakkal, legutóbbi kormányzati szereplésük ígérgetéstől azok megkurtításával fejeződött be.

2019. október 02. 06:44
Jakubász Tamás
Magyar Nemzet

„A nyugdíjasok helyzete a belpolitika legfontosabb témái között szerepel, így biztosak lehetünk benne: az ellenzék kevesellni fogja az együttesen átlag negyvenezer forintra rúgó három tételt. Bár a baloldal egyes szereplői bizonyították már, hogy a matematika nem egyszerű tudomány, annál nincs könnyebb feladat, mint nagyobbat mondani egy bejelentett számnál.

Semmi kunszt nincs abban, hogy valaki kiáll, és összehúzott szemöldökkel a mikrofonba dörgi: a kormány szűkmarkú, fukar és persze tolvaj. Az értékelhető jellemző, a dicsérhető vonás abban áll, ha az állami vagy helyi döntéshozói státusra vágyó személy képes is rá, hogy előteremtse ígéretei fedezetét, ha a választók – bízva a szavában – vezető szerephez juttatják.

Ez ügyben pedig a baloldalon nem állnak túl jól. Legutóbbi kormányzati szereplésük ígérgetéstől megszorításig, kölcsönfelvételtől adóemelésig tartott, majd államcsődközeli helyzettel és a nyugdíjasok juttatásainak megkurtításával fejeződött be. Ha a balliberálisokon múlt volna, a magyar adófizetőknek – a nyugdíjasokat is beleértve – évről évre ingatlanadóval is rendre számolniuk kellene.

Ehhez képest ma úgy áll a helyzet, hogy 2016 és 2017 karácsonya, majd 2018 húsvétja után negyedik alkalommal kaptak utalványt a nyugdíjasok. Emellett az elmúlt két esztendőt követően idén novemberben harmadjára érkezik prémium az időskorúaknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2019. október 02. 15:26
A Fidesz kézből próbálja etetni a nyugdíjasokat morzsákkal. A 13. havi nyugdíjat, amit minden Fidesz közlemény felemlít, Gyurcsány adta, Bajnai elvette, de lassan 10 éve a Fidesz nem adja vissza. A rezsicsökkentés szemfényvesztés, világpiaci áron olcsóbb lett volna, a svájci indexálás, aminek az alkalmazásával 7-9% emelés jönne januártól kukába vágva. Van helyette rezsiutalvány, meg 2%...
Menhetten
2019. október 02. 14:42
Orbán és bűnöző velejéig rohadt bandája tudhatta azt, hogy a recessziót követően a piac fellendülésével béremelés következik, ezért még időben kapcsolt, és gyorsan megszívatta a nyugdíjasokat, nehogy már jó legyen nekik. Erre találta ki Orbán az Erzsébet-utalvány és újabban a rezsiutalvány osztogatását, hiszen ezzel elhiteti az idősekkel, hogy ő segít az elesetteken. Igen ám, de azok a pár ezer forintok az égvilágon semmire nem elegendőek, hiszen nem épülnek be a nyugdíjakba, mindössze választások előtt osztogatják őket. Nyugdíjasként mondom, hogy nekem ne adjon a kormány alamizsnát, se Bözsi utalvány se rezsi utalvány formájában. Adja meg azt az emelést ami jár a svájci indexálással. Anno, amikor a parlament megszavazta a nyugdíjtörvényt a svájci indexálás volt az alapja és így lettek a járulékok megállapítva, arról nem is beszélve, hogy azóta az egyéni járulékok többször is emelkedtek. Ezenkívül a nyugdíj és egészségügyi járulékként levont összegeket miért nem külön alapként, miért beszedett adóként kezelik? Természetesen tudjuk a választ azért, mert akkor el kellene számolni a járulékokkal, és mert csak arra használható amire eredetileg levonták.
Mich
2019. október 02. 12:04
A libsibolsinácik csak ígérgetni és lopni tudnak!
Bokros Birka
2019. október 02. 11:26
Jön még libsire úthenger meglásd! Nem is olyan sokára! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!