A szíriai török beavatkozásról

2019. október 24. 16:35

A hangzatos deklarációk vajmi keveset érnek katonai akciókkal szemben.

2019. október 24. 16:35
Gyöngyösi Márton
Gyöngyösi Márton
Facebook

„Szögezzük le, hogy a szimbolikus politizálás nem a közéleti tevékenység csúcsa és a hangzatos deklarációk vajmi keveset érnek katonai akciókkal szemben (sajnos). Ugyanakkor érdemes elgondolkodni azon, hogy ha az Európai Uniónak már a hangzatos deklarációk elfogadása sem megy, akkor hogyan lesz képes a benne résztvevő államok polgárait szolgálni.

Rossz előjel, hogy Szíria ügyében az EU nem tudott határozottan fellépni és különösen rossz jel, hogy az egység hiányáért jelentős részben Orbán Viktor felelőtlen hőbörgése okolható. Az Európai Unió akkor lesz erős és sikeres, akkor fogja tudni valóban szolgálni polgárait, köztük a magyar embereket is, ha képes kiállni magáért és nem engedi meg, hogy más nagyhatalmak vele fizettessék meg geopolitikai nyerészkedésük számláját. Erről beszéltem tegnap Strasbourgban, az Európai Parlamentben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztd
2019. október 25. 11:19
Az is világos, hogy katonai erő nélkül a deklaráció is csak üres fecsegés, ami az érintettet nevetségessé teszi. Ha majd világos lesz, hogy az EU-nak megvan az ereje a közbeavatkozásra, és adott esetben ezt a lépést meg is teszi, akkor lesz értelme bármilyen határozatnak, deklarációnak, stb. Vagyis egy olyan folyamat kell, amiben az EU elítél, majd amikor nem foglalkoznak vele, akkor odamegy katonai erővel és szétcsap. Ezek után a következő elítélésnek lesz következménye katonai erő nélkül is. (Ha esetleg mégsem, akkor pedig katonai erővel lesz következménye.) Bár nem vagyok nagy szabadságharcos, de a világnak ezen a vidékén az emberek a vérüket adják az elveikért, vagy csöndben maradnak. Ezért mondják birkának ezt a népet, és ezért látványos, ha éppen mégsem birka (mint 1956-ban, vagy 2006-ban). Ez adta a Jobbik erejét, és ezért nincs most ereje.
makapaka2
2019. október 25. 11:12
Egy hazaáruló soha nem szavahihető.
West Ham United
2019. október 24. 22:27
Ócska hazaáruló...
Crüwel
2019. október 24. 20:50
Ribancgyöngyösi szopd le a mutti lofaszát és közben kérdezd meg valami 3 milliárdos buliról ,- aztán élvezd hogy obamaku is beakaszt neked és kérdezd a miért-ről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!