A konszolidáció szükségessége

2019. október 24. 15:06

Orbánnak éppúgy a konszolidáció eszközéhez kell nyúlnia, ahogyan Ferenc József és Kádár tette egykoron.

2019. október 24. 15:06
Beck Tamás
Népszava

„Orbán Viktor is tisztában van azzal, hogy az Európai Unió meghatározó személyiségei csupán akkor hajlandóak nyomást gyakorolni kormányára a magyar demokrácia védelmében, ha hazánk társadalma is lépéseket tesz a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megdöntése felé. Láss csodát, a Fidesz-KDNP látványos fővárosi veresége után Angela Merkel hangneme is mennyire megváltozott! A kancellár asszony, aki az emlékezetes Páneurópai Piknik közelmúltbéli évfordulóján még szót sem ejtett vendéglátója demokráciarombolásáról, a minap már megint arról beszélt, hogy az uniós támogatások folyósítását jogállami kritériumok teljesítéséhez kötné.

Miniszterelnökünk azt is tudja, hogy Tarlós bukása több mint szimbolikus; ahogyan Erdogannak is komoly fejfájást okoz Isztambul elvesztése. Az iszlamista török diktátor megteheti persze, hogy belföldi népszerűségének erodálódását egy kurdok elleni agresszióval próbálja megállítani. Orbánnak ez nem opció, holott más tekintetben Ankara és Budapest helyzete hasonló. A NATO tudniillik szemlátomást nem készült fel arra az esetre, ha Törökországban a kemalista tradíciók ellenében autokratikus fordulat történik, s az európai értékközösség sem találta meg eddig az orbáni »illiberalizmus« ellenszerét.

Nyilvánvaló az eddigiekből, hogy mind bel-, mind külpolitikai szempontból lényegesen rosszabbra fordult október 13-án Orbán Viktor helyzete. Hatalma meghosszabbítása érdekében a kormányfőnek éppúgy a konszolidáció eszközéhez kell nyúlnia, ahogyan Ferenc József és Kádár tette egykoron.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2019. október 24. 19:15
Be kell vennie a Momentumot a kormányba, vagy mire gondolt a költő ?? Amúgy Macron csúnyán veszett az EP választáson, konkrétan a Le Pen féle Nemzeti Gyűlés nyerte a legtöbb mandátumot, és ott történt valami ?? :D :D
Peter8811
2019. október 24. 17:46
Van még ilyen újság hogy Népszava? És ki a fasz olvassa, csak nem a vörös fasiszták akik most szállták meg Budapestet?
Peter8811
2019. október 24. 17:28
MI SZOLIDÁRISAK VAGYUNK Khonnal.
antioxi
2019. október 24. 17:04
Motto: "Érted haragszom, nem ellened" Beck Tamás cikkét ajánlom a fidesz politikai vezetése figyelmébe. Ha nem tanulnak az október 13-ból akkor '22-ben visszajön a slampos libsi-bibsi-anarchista népség a cuki-nácikkal habosítva. Fidesz, Orbán, ébresztő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!