Tony Abbott magyar rapszódiája

2019. szeptember 23. 11:27

Orbán Viktort irracionális vádakkal illetik Európában és Ausztráliában.

2019. szeptember 23. 11:27
Mark Higgie
The Spectator

„Abbott megértette, hogy nincs sok minden a határvédelem tekintetében, amiben Ausztrália Magyarországnak tudna segíteni, de az az üzenet, hogy Európának muszáj megállítania az embercsempészek csónakjait – és ezt meg is tudja tenni – az mindenképpen jól időzített volt. Olaszországban éppen megbukott az a kormány, ami Nyugat-Európában először tett lépéseket a hajók és csónakok megállítására. Egy olyan korábbi olasz baloldali kormány után, amely megadta magát 700 ezer migránsnak, a konzervatív Liga vezetője, Matteo Salvini belügyminiszterként kitiltotta a migránsmentő NGO-k hajóit az olaszországi kikötőkből. Ezt a visszatérő baloldal minden bizonnyal újra megfogja engedni. Eközben újra kilőtt a spanyol és görög partokra érő migránsok száma, és úgy tűnik, Boris Johnson sem tudja az embercsempész-csónakok áradatát feltartóztatni – ami olyan, mintha az ausztrál strandokra Új-Zélandból érkeznének tömegesen a menedékkérők.

Abbott és Orbán határvédelmi megoldásainak a bírálata az ABC (ausztrál médium – a szerk.) és a The Guardian cikkein alapul. Ők pedig ezekben a szokásos irracionális bírálatokat bírták csak kipréselni magukból, pl. autoriter vezetőnek nevezték Orbánt. Abszurd, de a legtovább az Asztrál Zöldek vezetője, Richard di Natale ment a bírálatban, aki egyenesen diktátornak nevezte Orbánt.

A The Guardian ismét az unalomig ismert, minden alapot nélkülöző bírálattal támadt, miszerint az Orbán-kormány antiszemita, csak azért, mert politikai kampányt folytat a magyar zsidó származású Soros György ellen, aki a nyitott határok érdekében szólal fel. De az a vád, miszerint azért lép fel Soros ellenében Budapest, mert zsidó lenne, annyira valós, mintha azzal vádolnák a sussexi hercegnét, hogy az öko-képmutatása valójában rasszizmus lenne. Egyetlen egy európai vezetőnek sincs Orbánnál jobb kapcsolata Izraellel, amely folyamatosan cáfolja azt a vádat, hogy ő antiszemita lenne. Köves Slomó, egy magyarországi ortohodox rabbi szerint nonszenszek ezek a vádak, szerinte ma Európában Magyarország az egyetlen hely, ahol a zsidók fizikailag biztonságban érzik magukat. Orbán keresztül vitte a holokauszt tagadását szankcionáló törvényt, az oktatásban lehet tanulni a holokausztról, és egy Auschwitz-ról szóló Oscar-díjas filmet finanszírozott.”
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2019. szeptember 23. 20:58
Ezeket az állítólagosan képtelen vádakat miért nem cáfolják? Könnyen kellemetlen helyzetbe hozhatnák az "állítólagos hazudozókat". Szebb Jövőt!
Box Hill
2019. szeptember 23. 17:33
Tudjuk, hogy miről beszélünk? Az Európai Unió rasszizmus ellenes ügynöksége képtelen definiálni az antiszemitizmus fogalmát - jelentette be Blanca Tapia, az ügynökség szóvívője. (Jewish Telegraphic Agency, 2013. december 4.)
simonvitéz
2019. szeptember 23. 16:05
Mi több, engem kifejezetten zavar az, ahogy Orbánék nyalják a zsidók fenekét. Persze tudom, a mai világban mindenképpen fel kellett vállalni valamely szemita törzs "védelmét és imádatát". Számunkra a gombaként szaporodó és nem egy esetben gyilkos indulattal telített arabok helyett célszerű és indokolt volt a zsidók melletti kiállás. Mégis, jó lenne ha ennek nem az lenne a vége, hogy mondjuk 50 év múlva minket magyarokat a már elavult fingugor származás helyett a kazár eredettel hülyítenek majd.
Zokni
2019. szeptember 23. 12:27
K. Mandi! Ezt idézik: "...szokásos irracionális bírálatokat bírták csak kipréselni magukból, pl. autoriter vezetőnek nevezték Orbánt....A The Guardian ismét az unalomig ismert, minden alapot nélkülöző bírálattal támadt, miszerint az Orbán-kormány antiszemita, csak azért, mert politikai kampányt folytat a magyar zsidó származású Soros György ellen...". De minek? Ki a fene ez a Szerző!? Miért nem arról írnak, hogy mire alapozzák az autoriter vezető (kissé ENYHE) vádját, és Orbán fontos, mozgósító politikai módszerét az antiszemitizmust!? Honnan "idézik" még az "üzeneteiket"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!