Rémhírterjesztés és alaptalan riogatás a kampány finisében

2019. szeptember 25. 11:35

Az álhírterjesztés a saját jelöltek bemutatása és a saját program meghirdetése helyett pótcselekvés.

2019. szeptember 25. 11:35
Surján László
Magyar Nemzet

„Régóta motoszkál bennem a kérdés, hogy az álhírek kiagyalói maguk is hisznek-e abban, amivel bolondítják az embereket, vagy sem.
Azt mondják, hogy az az erkölcsi és politikai leépülés kezdete, amikor az ilyen illetők maguk is elhiszik a saját hazugságaikat. De ne feszegessünk olyan kérdéseket, amelyekre nem lehet válaszolni.

Az álhírterjesztés öngól. Ugyanis ha az illető elhiszi, amit hirdet, akkor olyan mértékben gyanútlan és hiszékeny, hogy alkalmatlan bármiféle közfeladat ellátására. Ha meg nem hiszi, de mégis terjeszti, akkor morálisan alkalmatlan. Csak nem bízom az országot, a várost, a megyét, a településemet egy tudatos hazudozóra?

Persze az érintettek is tisztában vannak ezzel. A legritkább esetben végzik a piszkos munkát maguk. Elvégzi azt a baráti sajtó. Mint most azzal a hírrel, hogy majd fél év alatt ki lehet tenni bizonyos kiemelt területeken lévő bérlakásokból a lakókat. Nincs ilyen rendelet, de már dolgoznak rajta – szól a riogatás. Az érintett terület az I., a VI., a VII. és a VIII. kerület. Ezek szerint ezekben a kerületekben olyan rosszul áll az egybesült ellenzék, hogy ilyen aljas álhírterjesztésre szorulnak? Az álhírterjesztés a saját jelöltek bemutatása és a saját program meghirdetése helyett pótcselekvés.

Az ellenzékhez húzó megmondóemberek szerint ez az önkormányzati választás 2022 főpróbája. Ha most az egyesült ellenzék jelöltjei győznek, akkor – vélik – világos az irány, hogy miként lehet kivenni a hatalmat a Fidesz–KDNP kezéből. Tévednek.

Most sem volt könnyű elérniük az »összefogást«, de sokkal könnyebb volt, mint majd az országgyűlési választásra készülve. Most nem kell a kihívóknak politikai programot hirdetni. Nem is teszik. Vagy helyi kérdésekkel jönnek elő, vagy csak arra játszanak, hogy »ez az első lépés ahhoz, hogy legyőzzük Orbán Viktort«. Ebbe a sorba be tud állni a jobbikostól kezdve a kétfarkú kutyákig mindenki. De a sokszínű összefogásból jóízű programot összeállítani aligha lehet. Ha ki-ki beleönti a kondérba, amije van, abból bizony moslék lesz. Ha tehát sikeres lenne ez az összefogócska, akkor sincs garancia arra, hogy a recept három év múlva parlamenti szinten is működni fog.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coccothraustes
2019. szeptember 25. 20:11
Moslékellenzék
Pelso j.
2019. szeptember 25. 17:39
Ha már Surján hablatyolása is kell, akkor ott baj lehet...
WC pumpa
2019. szeptember 25. 16:11
Ez az őstulok meg honnan bújt elő?
Lombi
2019. szeptember 25. 14:26
Azta. Elszabadultak az ellenzéki hozzászólástollnokok. Szegény ápolók. Elég lesz őket begyüjteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!