Ostromlott Budapest

2019. szeptember 28. 10:23

Az októberi ütközetben meg kell tartanunk a bástyát, megvédeni a piros-fehér-zöld zászlót.

2019. szeptember 28. 10:23
Ágoston Balázs
Ágoston Balázs
Demokrata

„Az áporodott sötétséget 2010-ben friss szél fújta el, és végre megkezdődhetett a szédítő fejlődés. Ennek köszönhetően a korábbi gyalázatos éra idején folyamatosan pusztuló Várkert Bazár a budai Duna-part ékköve lett; részben az eredeti arculathoz visszatérve, részben teljesen megújítva a nemzet főterévé vált az Országház előtti tér; világszínvonalú múzeumi negyeddel gazdagodik a város, megújítva egyben a kutyaürülékes-hajléktalantanyás bozótossá züllött Városligetet; rangjához, történelméhez méltóan újjászületik az építészet terén a második világháborút tovább folytató kommunisták által tönkrerombolt budai Vár, hogy csak néhány nagy jelentőségű, felszabadító fejlesztést említsünk.

A libsi-bolsi veszélyeshulladék-lerakat, az 1918–1919-esek utódai épp ezért fuldokolnak a dühtől, hogy Budapest 2010-ben felszabadult, és a korrupciógyanús ügyletek, a tudatosan szabadjára engedett züllés, a tobzódó idegenség borzalmas évtizedei után végre ismét nagy lendülettel elindult a felemelkedés, a megújulás útján. Európa-szerte vágyott turistacélpont lett, öles léptekkel zárkózik fel a közép-európai térség korábban mellettünk elhúzó fővárosaihoz, és nem utolsósorban az egyetemes magyar nemzet büszke központjává vált. Egyszerűbben fogalmazva vérgőzösen, habzó szájjal gyűlölik, hogy Buda nagyszerű történelmi visszavívásai után kilenc esztendővel ezelőtt Budapestet is visszavettük tőlük mi, jó szándékú magyarok.

Az egyszerre nevetséges és irtóztató gyűlölködőket ez a felszabadulás kényszerképzetes megszállottságukban vérig sértette. Úgy érzik, világraszóló skandalum esett meg, és most »vissza« akarnak térni – a torz zsákutcához. A multikultis szlömösödéshez, a városállami partizánharchoz, az értelmetlen, értéktelen idegenséghez.

Igen, Budapest ismét ostrom alatt áll. Az októberi ütközetben meg kell tartanunk a bástyát, megvédeni a zászlót. A piros-fehér-zöldet, amit annyi áldozat árán sikerült újra kitűzni. A hazáért előre!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pala28
2019. szeptember 29. 12:03
"Az októberi ütközetben meg kell tartanunk a bástyát, megvédeni a piros-fehér-zöld zászlót" Ez az egy mondat igaz. Meg kell védeni, hogy ne narancssárga legyen az ország színe, hanem piros-fehér-zöld.
Robur
2019. szeptember 28. 20:21
Ti a narancslobogót tűztétek ki te görény. Már megint összekevered magad a magyarsággal.
BőröndÖdön
2019. szeptember 28. 15:43
Balika,a fővárosiak tudnak gondolkodni,a birkák nem rúgnak labdába...:)
OrangeOrder
2019. szeptember 28. 14:48
Jajj, ez a háborús retorika eddig az ellenzék faszsága volt. Erre belesétálunk ebbe a tolbuhinos, skorzenys dumába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!