Orbán nem gazdag

2019. szeptember 07. 11:28

Orbán Viktor nem gazdag. Ezt tőle magától tudjuk: néha úgy fogalmaz, hogy nincsenek üzleti ügyei, máskor meg úgy, hogy nem tehetős.

2019. szeptember 07. 11:28
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„A vagyonbevallása szerint a magyar nagycsaládosok többségéhez hasonlóan tisztes szegénységben vegetál. Ez van a papírokban - a saját szemünkkel látott/látható, a médiában rendre bemutatott valóságban viszont a magyar miniszterelnök nem egyszerűen gazdag, hanem a leggazdagabbak az egyike az országban: olyan az életvitele, olyan allűröket és fogyasztási szintet engedhet meg magának, amire csak az elit legfelső köreiben van példa.

Már a háza is, amiből az említett vagyonbevallásban csak a címe meg a mérete látszik, ténylegesen egy palota a főváros legdrágább kerületének egyik legdrágább telkén. Az utcáról alig látható, de például a Google Maps-en nagyon is: százmilliós érték, és a nyolcjegyű számsor nem egyessel kezdődik. Aztán a ház előtt parkoló, a kormányfői családot kiszolgáló, semmilyen nyilvántartásban nem szereplő autóflotta: nem az övé, nem is a törvényekben szereplő állami járandóság, de ha a saját fizetéséből kellene fenntartania, akkor semmi másra nem jutna neki.

Látjuk őt a legfontosabb nemzetközi labdarúgó mérkőzések luxuspáholyaiban. (Ajándék? Miért nincs a vagyonbevallásban? Vagy ő állja? Miből?) Vannak magánrepülőgépek, amelyek mindig akkor és oda repülnek, ahova ő is tart. (Egy másik gazdag ember szerint ő fizeti a számlát – csak éppen nincs rá pénze.) Elmegy nyaralni egy szigetre, amit évi 260 millió forintért bérel egy vállalkozó, hogy kiadhassa azoknak, akik a világ elől elbújva akarnak pihenni – van sejtésünk róla, mibe kerülhet ott egy vakáció, a helikopteres transzferrel együtt? Vagy mi az ára egy hétnek a yachton, amivel előtte a horvát szigetvilágban barangolt?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2019. szeptember 09. 08:38
A pénz meg a gazdagság azoknak való akik tudnak mit kezdeni vele !!
Sándor
2019. szeptember 08. 11:39
A magyarok nem felejtenek, hogy a baloldal jog elődeik, ... tankokkal telepedtek a nemzetre, ... hazudtak, hazudnak propaganda médiáik "újságíróival kéz a kézben, ... aljas módon reggel, délben, este, … több mint félévszázadon át bűnszervezetként, ... lopták éjjel nappal az őket hatalmon tartókat http://pics.coldline.hu/pics/2546669-20170517-jgbzTh.jpg
Sándor
2019. szeptember 08. 10:51
Aggódhattok gazdáitokért … hazug-híreket gyártó és terjesztő internacionalisták által működtetett magyargyűlölő propaganda médiák „újságíró-prostijai”, aggódhattok internacionalista bolsevik kamupártok és támogatóik, az Orbán még legalább 15 évre tervez
drkovax
2019. szeptember 08. 10:32
" százmilliós érték, és a nyolcjegyű számsor nem egyessel kezdődik" Úgy látom baloldalinak lenne egyenlő azzal, hogy kötelező bukni számtanból, legkésőbb 3.-4.-ben ... A százmillió 9 jegyű eleve, a 8 jegyű szám meg csak tizmilliós nagyságrend, amiből még az "észak-pesti Csepel"-en sem jön ki a legprolibb villa se, nem csoda, ha nem is egyessel kezdődik ... Az összes többit is ennyire lehet komolyan venni ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!