Le a görögdinnyével!

2019. szeptember 12. 09:09

A kívül zöld, belül vörös ideológia legnagyobb galádsága és megtévesztése valójában a Feltétel Nélküli Alapjövedelem.

2019. szeptember 12. 09:09
Lázár András
Népszava

„Még kimondani is szörnyű, de Rogán Antal miniszter úr mégis bátran kimondta: ezek a vörösök (mint tudjuk: ők kívülről most zöldek) ráadásul segélyeket is akarnának adni. Méghozzá a jelenleginél többet és sokkal tovább! Például a rokkantaknak, a munkanélkülieknek, vagy akár azoknak is, akik galád módon nem tudták kifizetni még a szociális bérlakás bérét sem. Eközben képesek lennének elvenni a háromgyerekesek 2 és fél milliós gépkocsi-támogatását – ami például Orbán miniszterelnök úrnak is jár.

És megszüntetnék a kamattámogatásos hitelkonstrukciókat is, arra való hivatkozással, hogy ezek egyrészt elérhetetlenek a legszegényebbek részére, másrészt pedig a kamattámogatás a későbbi évek költségvetését fogja terhelni. Ne jöjjenek nekünk itt azzal, hogy az OECD kimutatása szerint Magyarországon a lakosság leggazdagabb 20 százalékának több pénzbeli támogatást juttatnak, mint a legszegényebb 20 százalékának! Ez nem lehet indok arra, hogy minden ellenszolgáltatás nélkül alapjövedelmet akarjanak mindenkinek.

Mert a kívül zöld, belül vörös ideológia legnagyobb galádsága és megtévesztése valójában a Feltétel Nélküli Alapjövedelem. Még hogy az mindenkinek jár a létezés jogán! Még hogy az egyénnek ne kelljen minden esetben kérvényeznie, megalázkodnia, bizonyítania, hogy ez vagy az a pár ezer forint neki még a jelenlegi törvény szerint is járna? Csak úgy ripsz-ropsz kapna némi pénzt, hogy pl. el tudjon utazni egy állásinterjúra, vagy áthidalja a váratlan munkanélküliség nehézségeit? Még hogy megfagy? Meg éhen hal? Hát nem érné meg inkább instanciáznia a helyi hatalmasságok előtt a közmunka nevű nemzeti attrakció kényszeredett statisztájaként, s egyúttal a gazdaságstatisztikai adatok fényesre sikálásának résztvevőjeként?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2019. szeptember 12. 23:45
Azzal, amit a fejed helyén hordasz? :-)
Roxána
2019. szeptember 12. 15:51
"Eközben képesek lennének elvenni a háromgyerekesek 2 és fél milliós gépkocsi-támogatását – ami például Orbán miniszterelnök úrnak is jár." Csak jelezném a cikk írójának, hogy a FNA is járna Orbán miniszterelnök úrnak, ha bevezetnék, sőt, nem csak neki, hanem az egész Fideszes bagázsnak, meg még a "mucsaipatkánybirka" választóiknak is. Akár gazdagok, akár szegények. Az összesnek. Vagy lehet, hogy akkor inkább mégsem kell?
Berecskereki
2019. szeptember 12. 15:38
Tévedés! Az a dinnye kívül zöld, de belül sárga.
balsors
2019. szeptember 12. 15:35
"áthidalja a váratlan munkanélküliség nehézségeit" Tíz évvel le van maradva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!