Egy húron pendülnek

2019. szeptember 02. 07:43

Ekrem Imamogluval szemben Karácsony Gergelyben még nyomokban sem fedezzük fel a szeretetet.

2019. szeptember 02. 07:43
Kiss Gergely
Magyar Nemzet

„Ekrem Imamoglu a radikális szeretet koncepciójára építette a választási kampányát. Szerinte ugyanis az emberi kapcsolatok a szeretetben teljesednek ki, a kapitalizmus pedig csak irigységre ingerli az embereket, meg arra, hogy féljenek egymástól és rivalizáljanak. A szeretetkampányban nem használtak negatív elemeket, az ellenfelekről is kevés szó esett. Ekrem Imamoglu megpróbálta magát egy empatikus politikusként bemutatni, aki adott esetben még a vesztes féllel is hajlandó lesz együttműködni. Hát, erőlködjünk bármennyire is, Karácsony Gergelyben, a körülötte bábáskodó pártok politikusaiban, illetve a kampányukban bizony még nyomokban sem fedezzük fel a szeretetet, de még annak csíráit sem. Gyűlöletet, fenyegető hangnemet, szemtelenkedést, primitív nyilatkozatokat annál inkább látni-hallani tőlük.

Karácsony Gergely állítása szerint azt az útmutatást kapta Isztambulban, hogy a szeretet a kulcs a győzelemhez. Ehhez képest az ellenzéki jelölt és támogatói egymást túllicitálva szidják politikai ellenfelüket. A zuglói polgármester szerint például az O1G egy szimbólum, amelytől ő nem akar elhatárolódni. Nagyjából ennyit arról, hogy az ellenzéki jelölt szerint milyen az, amikor a szeretet összehozza az embereket.

Karácsony Gergely és társai, ha valamiben erősek, akkor abban, hogyan lehet Orbán Viktorról, Tarlós Istvánról és egyáltalán a »fideszesekről« minden rosszat elmondani. Szerintük ugyanis minden borzalmas és szörnyűséges, amit a kormány és Budapest főpolgármestere tesz. Itt nem lehet élni, csak a fideszeseknek, ezért aztán úgy lehet fenyegetni a kormánypártokat és a szavazóikat, ahogy a csövön kifér.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dakotasámán
2019. szeptember 02. 13:25
"Karácsony Gergelyben, a körülötte bábáskodó pártok politikusaiban, illetve a kampányukban bizony még nyomokban sem fedezzük fel a szeretetet, de még annak csíráit sem. Gyűlöletet, fenyegető hangnemet, szemtelenkedést, primitív nyilatkozatokat annál inkább látni-hallani tőlük." ez igen. ezeket a sorokat írva, akkora szeretet túltengésed lehetett, mint zorbánnak, amikor azt nyilatkozta, hogy a politikai ellenfelet meg kell ölni (nem fizikailag), amikor arra lehetőség nyílik. hábazmeg gergő, ha finomkodni akatnék, ez az írás a pofátlan cinizmus Csimborasszója. mivel a genyapártra ez nem jellemző, és nincs is miért, egyszerűen csak geciség.
nyugalom
2019. szeptember 02. 11:22
Tudta, hogy hova utazik vagy csak úgy vitték - lehet, hogy vona is vele volt? Miért nem ment Bulgáriába klárikával, tapasztalt asszony!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!