Hosszútávú romaügyi stratégia

2019. szeptember 25. 15:05

Ösztöndíj program, munkahelyteremtés és iskolán kívüli oktatási programok szervezése is része a projektnek.

2019. szeptember 25. 15:05
Főpolgármesteri Hivatal
MTI OS

„Tarlós István főpolgármester 2014-ben nevezett ki romaügyi biztosává. Azóta szakértők bevonásával elkészült a fővárosban egy hosszútávú romaügyi stratégia, melynek 80 százalékát már főpolgármester úr elfogadta, és programja részének tekinti.

A fennmaradó kérdéseket az illetékes minisztériumokkal való egyeztetések után terjesztjük be a főpolgármester úrnak.
Ami például eddig konkrétan megvalósult az a főváros roma ösztöndíj programja, melynek keretében 60 fő roma diák részesülhet támogatásban.

Folyamatban van a megváltozott munkaképességű roma emberek munkahelyhez juttatása. Tervben van a kisgyermekes roma nők foglalkoztatására irányuló program, különös tekintettel arra, hogy az anyák gyermeknevelés mellett is tudjanak munkát vállalni. Ebben segítséget nyújtanak a Budapest Főváros Önkormányzata érdekkörében lévő munkáltatók.

A program része lesz a roma lakosságon belül a gyermekeknek szóló iskolán kívüli oktatási programok megszervezése.
A további programpontokat kellő időben Tarlós István főpolgármester, vagy az általa megbízott személy fogja ismertetni.

Nagy Sándor
Roma Ügyekért Felelős
főpolgármesteri megbízott”

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mer-kell
2019. szeptember 26. 20:39
A megélhetési gyerekszülés akkor fog megszűnni, ha nem kapnak pénz a kezükbe. Kapjanak ruhát ebédet és tanuljanak, mint a többi gyerek.
stevekrax
2019. szeptember 26. 08:21
A kérdés jóval bonyolultabb, mint a cikkíró és a kommentelők hozzáállása. Jobb ma tíz cigány, mint holnap egy szalafista...
tevevanegypupu
2019. szeptember 26. 07:23
Nincs értelme..persze tudom, hogy kötelező..de ha lehet minél kevesebb pénzzel..aki naponta lát a városban, buszon és bárhol cigányokat, tisztában van vele..Aki tanulni akar és szeretne más életet közülük, az "romaügyi program" nélkül is megteszi..De a többség nagyon jól vanúgy ahogy van. Ez lehet jó vagy rossz, de a tények azok tények. évszázadok óta..
56október
2019. szeptember 25. 19:07
Hát, ez a romaügyi stratégia tényleg jó hosszútávú. Így vagy úgy, de már legalább ötszáz éve tart. Eredmény...????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!