Gyűlölet és felejtés

2019. szeptember 20. 12:57

Kik ők, mit akarnak? Elfelejtették, milyen szánalmasan nyomorult, koszlott, lenézett volt Budapest a Demszky-korszakban?

2019. szeptember 20. 12:57
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„Önmagában botrány, hogy Tarlós István ilyen hihetetlenül sikeres ciklusok után csak 50-51 százalékkal vezet, de még nagyobb botrány, hogy a mindenben sikertelen, mindenhol megfordult és alkalmatlannak bizonyult Karácsony Gergely 41-42 százalékkal a második. Ha az egyszerűség kedvéért a főváros lakosságát kétmillióra tesszük, akkor Karácsony mai támogatói több mint 800 ezren vannak. Kik ők, mit akarnak? Hát nincs szemük? Elfelejtették, milyen szánalmasan nyomorult, koszlott, lenézett volt Budapest a Demszky-korszakban? Ezt kívánják vissza? A húgyos aluljárókat, a lángoló autóbuszokat?

A liberális HVG.hu munkatársát, Tóta W. Árpádot idézem, elvégre ő a túloldalról nézi a dolgot: »…alig volt városvezető a rendszerváltás óta, aki olyan nyugodtan aludhatna, mint Tarlós István. A város működik. Közlekedése, közterei, üzletmenete, kultúrája és turizmusa fejlődik és virágzik, ma is a civilizáció fellegvára Magyarországon, Tarlós István semmit nem tett tönkre, viszont sokat tett érte.«

Azonban: »Budapest liberális, mint minden metropolisz. Amit a Fidesz mesél az országnak, az itt nehezen talál táptalajra, mert többen olvasnak újságot, láttak már külföldit saját szemükkel, és könnyebben észreveszik a síkbuta kommunikáció hazugságait. A hátuk közepére nem kívánják azt az ájtatos-bőgatyás-karikás ostoros romantikát, amivel az állampárt kereskedik, mert nem így élnek, és nem is akarnak így élni. Karácsony Gergely versenyelőnye éppen ebben áll, ahogy Somogyi Zoltán írta a HVG-ben: a város karaktere sokkal jobban hasonlít rá, mint Tarlós Istvánra

Ne akadjunk fenn a szerző elfogultságán, onnan ez így látszik. Agya egyik felével Tarlóst akarja, mert nem hülye, látja, hogyan és mivé fejlődött irányításával – és az »ájtatos-bőgatyás-karikás ostoros« kormány fejlesztéseivel – a főváros. Ha egyedül van, bezárkózik talán a WC-be, ahol a víz zubogásakor, hogy senki meg ne hallja, halkan elsuttogja magának, csak hogy a lelke könnyebb legyen, hogy Karácsony Gergely egy senkiházi lúzer, aki ha megnyerné a választást, az körülbelül annyi volna, mintha az összes még földben rohadó amerikai és orosz légibomba egyszerre felrobbanna.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csanaki
2019. szeptember 21. 13:31
Bencsik András téved a számolásban. A fővárosban össz-vissz 1,4 millió szavazójogosult van, a részvétel 2014-ben csak 45% körül volt, és ha most mondjuk 55% lesz, akkor is, Karácsonyra összesen ennek mondjuk 45%-a azaz "csak" alig több mint 300 ezer szavazna. De ez is nagyon sok, az igaz. Ha Tóta W. is azt mondja, hogy hosszú ideje senki nem végzett olyan magas színvonalú munkát mint Tarlós, akkor ezek után felesleges bármilyen bővítménnyel ezt színezni. Az a választó, aki a nyilvánvalóan profi városvezetési képessége ellenére Tarlós ellen szavaz, a legostobább vagy leggonoszabb proli vagy magyarellenes bolsi, bármekkora villában is lakik mondjuk a Rózsadombon. Mert ugyan pl. a Szemlőhegy utcában lakni továbbra is biztosan kellemetes maradna, de közben a fővárosi élettér nagy része a kosz és zűrzavar martaléka lenne egy Korácsony-féle hitvány, hozzá nem értő gazember főplgmster alatt nyögve, ráadásul esetleg közgyűlési többséggel. No persze a Rózsadombra igyekvő autóból mindebből nem sokat látni, ha a suhanás elég gyors. És azt soha senki nem tudja bemesélni nekem, hogy Tarlósnak bármi köze lenne az "ájtatos-bőgatyás-karikás ostoros" jelzőkhöz. De a lényeg ezeknél most is az urbánusnak eufemizált, magyarság elleni gyűlöletkeltés.
adonyi29
2019. szeptember 20. 20:25
Azt sem felejtjük el, hogy ki volt munkásőr. Szerkesztő úr, a felejtés/emlékezés/régi bűnök kérdéskör nem áll jól. Olyat fog még a végén máson számon kérni, amit maga sem tett meg. Az meg nem hiteles.
antioxi
2019. szeptember 20. 19:20
"Ezekre" egy disznó ólat se lehet rábízni, nem a fővárost. Megtartjuk Budapestet!
nyugalom
2019. szeptember 20. 18:00
Amikor gerike a cirilbetűs díszletet fidesz-mutyinak nézi, azért az már elég ciki? Milyen bandával dolgozik? Minden nap többször lejáratja magát, remek! Ennél még falus vödör-jelente is jobb volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!