A vátesz

2019. szeptember 24. 18:36

Az idei nem nevezhető az illiberálisok évének.

2019. szeptember 24. 18:36
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) a volt pártelnök, Heinz-Christian Strache botránya miatt kiesett a bécsi kabinetből, s valószínűleg nem kerül vissza a vasárnapi választás után. Matteo Salvini volt belügyminiszter saját politikai baklövése miatt az olasz kabineten kívül találta magát, most pedig úgy tűnik, Benjamin Netanjahu sem maradhat az izraeli kormány élén. S akkor még nem beszéltünk arról, hogy egyre nagyobb belpolitikai nehézségekkel küzd Erdogan török és Putyin orosz elnök is.

Ha rosszul áll egy párt szénája, elveszít egy választást, vagy valamilyen okból le kell mondania a kormányzásról, ám képtelen beletörődni a kudarcba, akkor egy megoldás marad: az utcai politizálás. Nagygyűlések szervezésével akarja destabilizálni a kabinetet. A Fidesz jól ért ehhez, s a magyar kormánypárt immár exportálni is akarja ezen tapasztalatait, méghozzá Olaszországba. A recept a következő: folyamatosan azt kell sugallni ezeken a megmozdulásokon, hogy a kormány nem az embereket képviseli, mert »a nemzet mi vagyunk«. Ha ezt folyamatosan sulykolják, akkor az emberek talán el is hiszik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doncamillo
2019. szeptember 25. 18:57
Tamáska, szégyen, hogy egy ilyen laphoz - és ideológiájához - szegődtél, mint a Népszava. Nem tudom, nagyapád mit szólna ehhez...
Esvány
2019. szeptember 25. 18:31
"azt kell sugallni ezeken a megmozdulásokon, hogy a kormány nem az embereket képviseli" Ezt nem kell sugallni, ez egy nyilvánvaló tény.
IV. Fawkes
2019. szeptember 25. 13:01
Tehetséges versenyző ez a golyófejű fasz. Olyan használtcipő-kereskedő típus..
Megtalálta
2019. szeptember 25. 11:26
Tavaly elbuktátok az országgyűlési választást, idén az EP választást, és az önkormányzati választást is nagy valószínűséggel bukni fogjátok, buksi! Ezt minden lehetne nevezni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!