Az SZDSZ módszerei köszönnek vissza Karácsonyéknál

2019. augusztus 30. 11:48

„A főpolgármesteri kampány nem Esze Tamás talpasait imitáló felkelésről szól”. Interjú.

2019. augusztus 30. 11:48
Tarlós István
Tarlós István
Magyar Nemzet

„A mindannyiunk jövőjét befolyásoló klímastratégia elkészítésével és a legjelentősebb nemzetközi környezetvédelmi koalíció tagjaként jelentős lépéselőnyben van a főváros vezetése az ellenzékkel szemben Tarlós István szerint. A főpolgármester interjúnkban az ellenzék kampányát egyszerre nevezte veszélyesnek és komolytalannak.

A politikus elmondta: jelenleg több mint 700 milliárd forintnyi fővárosi fejlesztés van előkészületben a kormánnyal együttműködésben.

A főpolgármester-jelöltek közül az ön ajánlásai gyűltek össze a leggyorsabban. Lehet ennek jelentősége a választási küzdelemben?

Nem az a lényeg, hogy ki mennyi aláírást szed össze. Ha a küszöbértéket eléri, akkor jelölt lesz. A jelentőségét a jelöltállításnak az adja, hogy az indulásomat támogató 12 ezer aláírás a szó szoros értelmében pár óra alatt gyűlt össze. Ennek azért van üzenetértéke.

Harminc éve, 1990 óta politizál. Milyen közérzettel vág neki a mostani megméretésnek?

Úgy tudom, a megyei jogú városok és a kerületek vezetése körében az egyetlen politikus vagyok, aki 1990-ben is polgármester volt és ma is az. Az elmúlt harminc évben ez a nyolcadik – négy óbudai és a negyedik fővárosi – polgármester-választási kampány, amelyben részt veszek. Az egyetlen, ami nem győzelemmel végződött, az a 2006-os főpolgármester-választás volt, akkor Demszky Gábor mindössze jó egy százalékkal került elém, de akkor is a legnagyobb fővárosi frakciószövetség vezetője lettem négy évig. Ennyi kampány közül kevés váltott ki belőlem kellemetlen érzelmeket: az 1994-es őszi, amikor először volt közvetlen polgármester-választás, az izgalmas volt és kiszámíthatatlan. Főleg, mert közvetlenül előtte kiléptem az SZDSZ-ből. A másik a mostani, de most nem ideges vagyok, csak egyszerűen viszolygok ettől a kampánytól. Mindig voltak furcsaságok és feszültségek, de ami most folyik, az vicc.

Mi váltotta ki a viszolygását?

Kicsit szokatlan a mezőny is, de olyan eddig még nem történt az elmúlt három évtizedben, hogy az ellenzéki kampány jellemzően nem az önkormányzatokról szól. Kontár és átlátszó módon a parlament, a kormány konkurenciájának tekintik az önkormányzati, főpolgármesteri pozíciót, ami a város szempontjából komolytalan és veszélyes. Az ellenzék a jelenlegi kampánystílusával felégeti a kormányzattal való együttműködéséhez szükséges maradék hidakat is. Erősödnek azok a jelzések, hogy a mostani kampány egy vizionált szabadságharcról akar szólni, a háttérben pedig megjelentek nem felejtő, régi SZDSZ-esek.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2019. szeptember 01. 22:10
Megint halálra gázoltak egy négy éves gyereket. Budapesten zsúfoltak az utak és senki nem tesz semmit. Minek egy ilyen vénembernek hatalom.
yndi
2019. augusztus 31. 00:15
Nem biztos, hogy Budapesten annyira jó ötlet ez az állandó szdsz-ezés. Egy volt szdsz-estől meg különösen nem elegáns. De Tahó "leverem a szemüvegedet" Istvántól nem meglepő.
Akitlosz
2019. augusztus 31. 00:14
Hát ezek a szemét mongolok tényleg nagy rohadékok! De már 777 éve nem ők járják az országot. Mitől érdemel az a párt ekkora nagy nosztalgiázást?
Óbor Dezső
2019. augusztus 30. 19:12
Tarlós Istvánnál tisztességesebb, becsületesebb embert nehéz találni. Éppen ezért remélem a budapestiek többsége is Őt választja! Ráadásul ért is a városvezetéshez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!